fbpx
Inkonst

21/10
Krinolin: Ellen Nisbeth & Susanna Risberg

Elgitarr, viola och två veteraner

Kvällens program bjuder på den spännande kombinationen av viola och elgitarr med de två unga, svenska musikerna Ellen Nisbeth och Susanna Risberg. Ett program med kvinnliga tonsättare i fokus där det bjuds på musik av bl.a. högaktuella O.Tarkiainen samt ny egenkomponerad musik av S. Risberg.
Nisbeth profilerade sig som en av deltagarna i Rising Stars säsongen 2017/18, och det gav henne möjligheten att spela på scener som Concertgebouw i Amsterdam, Barbican Center i London och Musikverein i Wien. Hon har varit solist med bland andra Sveriges Radios Symfoniorkester, Bergens filharmoniker, symfoniorkestrarna i Trondheim och Göteborg och arbetat med dirigenter som Neeme Järvi och Daniel Blendulf. Nisbeth har också framträtt på kammarmusikfestivalerna i Bergen, Oslo och Verbier med musiker som Martin Fröst, Leif Ove Andsnes och Bengt Forsberg.
Gitarristen Susanna Risberg har bland annat spelat med Svante Thuresson, Nils Landgren och med Blue House Jazz Orchestra, men också varit solist med symfoniorkestrarna i Göteborg och Gävle, med Kungliga Filharmonikerna och turnerat världen över med sin egen jazzgrupp, Susanna Risberg Trio. Inspirerad av sin förebild Jimi Hendrix inledde hon sin musikerbana genom bluesen och rocken för att sedan spela mer och mer jazz. 2011 vann hon Jimi Hendrix Award, och 2015 Sveriges Radios pris Jazzkatten i kategorin årets nykomling.