fbpx
Inkonst

14–15/5
Esmeralda Ahlqvist “GOLDIE”

Performancekonst möter videokonst i musikal om ensamhet och misslyckande

GOLDIE är ett performance och en videomusikal om ensamhet; med hundar, kungligheter och andra opålitliga berättare.

GOLDIE: Poeter och rovdjur, överlägsna förlorare – som komponerar ett tredimensionellt, hänsynslös, musikaliskt och visuellt landskap. På nära håll syns den tvetydiga konflikten mellan underkastelse och självständighet. Konflikten presenteras som ett koreografiskt samspel via olika tekniska berättarformer.

Verket handlar om misslyckade försök att återfå förlorade microögonblick av fullständig kontakt, kontroll och eufori. Att göra bort sig, tappa bort sig, i sökandet. Goldie är både det förgängliga, där allt känns så kristallklart och rent, men också en bortsprungen hund och insidan av en kokosnöt.

Följ med de djurlika karaktärerna med fantastisk kostym i sin anti-strävan efter tillhörighet.

 

Ett verk av Esmeralda Ahlqvist med komposition av Eira Fröjdh
Med Fredrika vilselius, Theodor Ryan, Eira Fröjdh, Emily Willman, Sara Khaledi, Widianne X, Fabian Smit, Adrian Lindholm, Marty Repka & Daniel Jeremiah Persson

Esmeralda Ahlqvist är en konceptuell scenkonstnär, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. I sin konstnärliga praktik kombinerar hon kostymsömnad som materiell form med performance, text, musik och video som berättartekniska element – och komponerar alla delar till performativa videoverk. Esmeralda arbetar med fiktiva universum. I sin estetik leker hon med teatralitet och tragikomisk övertydlighet. Esmeraldas instagram

Eira Fröjdh är en Malmöbaserad scenkonstnär som arbetar med vissång och elektroakustisk komposition. Eiras instagram

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att förhindra smittspridning på våra arrangemang. Antal biljetter är anpassade efter rådande restriktioner.

 

Vi har följt Esmeralda Ahlqvist och hennes kreativa process med sitt verk GOLDIE, se våra inslag nedan: