fbpx
Inkonst

1/6
INSTÄLLT! Etzia

Konserten är tyvärr inställd

Etzia kommer backad av Hot This Year Band att stå på scen och framföra låtar från sitt album Motivation. Missa inte chansen att se och höra den nya plattan live först av alla!

Etzia debuterade på den svenska reggae scenen 2008 och har sedan dess gjort sig ett namn inom genren. Med otaliga EP’s, singlar och samarbeten har den göteborgsbaserade dancehalldrottningen etablerat sig och sitt sound i Sverige, men inte utan att det gett ringar på vattnet. Med en stark vision och ett globalt tänk har ETZIA alltid haft ögonen på den internationella scenen. Hon har turnerat Europa, Afrika och Jamaica och samarbetat med artister som Collie Buddz, Charly Black, Future Fambo och Hardcore Superstar. Hemma i Sverige har hon bl a. medverkat i konstellationer som organisationen “Femtastic” och vunnit pris för “bästa album” under kategori rytm på Manisfestgalan. 2017 medverkade hon i Melodifestivalen.

Skivbolaget “Mambia Records” är i full gång och när Etzia i vintras påbörjade arbetet med att marknadsföra skivan blev gehöret och responsen större än hon kunnat ana. “Tanken var att vi under våren i lugn och ro skulle sitta hemma i Göteborg, färdigställa albumet och arbeta lite med släppet, men icke”. En jamaicansk artist kollega fick höra albumet och kontaktade media, dj’s och producenter på Jamaica. Responsen va stark. Tre dagar senare landade hon och producenten Partillo i Kingston för att slutföra och marknadsföra sitt nya projekt. Första singeln “Let My Spirit Fly” tog sig upp och klättrar stadigt Jamaicas topplista “JA Reggae top 25” och har framförts live i radio och tv. Resan resulterade också i ett samarbete med en av Jamaicas absolut största artister, någonsin. Vem det är och hur det låter vill inte Etzia gå in på nu utan låter det komma som en surprise singel efter att albumet väl är ute.

Albumet “Motivation” speglar ETZIAs inre resa inspirerad av tropiska element och nordisk miljö. En 11-spårig musikalisk upplevelse bestående av reggae, dancehall, soul och pop med personliga texter, som bjuder in dig till en djupare relation med artisten. Alla låtar är skrivna och komponerade av ETZIA och producerade av Partillo och Mastah L. När ETZIA själv beskriver “Motivation” säger hon: “Jag har alltid velat skriva en personlig platta. Det har vart en fantastisk och spännande resa som lett till många emotionella stunder där jag har brutit barriärer som jag inte ens visste att jag hade. Jag har växt som person och albumet är min musikaliska illustration och mitt uttryck av den svåra, dock underbara resan som har tagit mig dit jag är idag. Albumet är JAG, en hundra procentig reflektion av mig själv”.

DJs: Million Vibes

Etzia spelar den 31 maj på Valand i Göteborg och 9 juni i Stockholm.

Arrangör
Rudboy Management