Inkonst

5–8/11
Inställt – Event Horizon & Nya Rörelsen ”PARTICULAR MO(ve)MENTS (gravitational matter)”

VR-performance med dans och svarta hål

Vi måste tyvärr ställa in föreställningen ”Particular Movement” pga rådande restriktioner, men vi jobbar på att hitta ett nytt speldatum i vår.
Har du biljett kommer du att få dina pengar tillbaka direkt av Tickster när de handlagt ärendet, du behöver alltså inte kontakta dem för att få din återbetalning.
Vi beklagar detta och hoppas att du har förstående för situationen. Har du frågor är du såklart välkommen att höra av dig till info@inkonst.com.

Vill du ibland skapa om universum från grunden, men vet inte riktigt hur? Som att stå vid händelsehorisonten till ett svart hål, och inte riktigt veta vilken väg du ska ta? Ett maskhål har uppstått. Vid rätt tillfälle kan du nå kvantvakuumet, där allting är möjligt.

I denna dans-teater-hybrid får publiken följa med in i en VR-värld och steg för steg guidas in i kvantvakuumet i ett svart hål. Kvantvakuumet är inte tomt; likt ögonblicket just innan något händer är det fullt av möjligheter, och partiklar av materia och antimateria poppar in och ut ur existensen. Rädslan och lockelsen inför det okända. Att ta steget in eller ut, om möten, om förändring och övergångar i de konstellationer som hela tiden uppstår – även vi själva – och vad vi behöver för att skapa vårt universum.

”Human. Quark. Supermassive black hole. Same same, but different.”

PARTICULAR MO(ve)MENTS är den tredje delen i ett scenkonstnärligt undersökande av astrofysiska och kvantfysiska fenomen i relation till gravitation, och hur de påverkar det vi uppfattar som verklighet, och att vara människa. Under skapandet av föreställningen har samtal förts med forskare i teoretisk fysik och astrofysik från bland annat Lunds Universitet.Tidigare delar i serien har varit Gravitational Lensing (Inkonst, 2013) och Gravitational waves (IAC, 2014).

Nya Rörelsen är ett växthus för professionella dansare och koreografer i Skåne, med sin bas hos Stenkrossen i Lund.

The Event Horizon är ett öppet fluktuerande scenkonstkollektiv, genom vilket tvärkonstnärliga och tvärvetenskapliga samarbeten och experiment genomförs. Namnet kommer från området kring ett supermassivt svart hål, och är en påminnelse om förhållningssätt och metod; på gränsen till det okända är allt möjligt.

Text, dramaturgi, upplevelsedesign: Maria Reihs | Koreografi: Majula Drammeh | Dansare: Majula Drammeh, Khamlane Halsackda | Ljud: Tim Bishop | Voice over: Noel Spiridon | Programmering: Pusselbit Games m.fl. | Med stöd av Malmö Stad, Konstnärsnämnden, Riksteatern, Kulturrådet & Boost Hbg

Denna föreställning går att uppleva både one-on-one och som åskådare i en större publik.

Torsdag 5 nov, dörrarna öppnar 16.30.
Föreställning 1 on 1;
kl 17
kl 18
kl 19
Publik öppen föreställning;
kl 20-21

Lördag 7 nov, dörrarna öppnar 16.30
Föreställning 1 on 1;
kl 17
kl 18
kl 19
kl 20

Söndag 8 nov, dörrarna öppnar 14.30
föreställning 1 on 1;
kl 15
kl 16
kl 17
Publik öppen föreställning
kl 18-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.