fbpx
Inkonst

27–28/3
FILM: The Expected & Paracusia av Carolina Sandvik

Se film av årets Startsladdenvinnare, 8 pers/visning!

Under helgen 27-28 mars visas två kortfilmer av Malmöbaserade filmkonstnären Carolina Sandvik, prisvinnare av årets Göteborg Film Festival-pris Startsladden. Exklusiva visningar med en publik på max 8 personer, där varje sällskap får sin egna soffhörna.

Under helgen 27-28 mars visas kortfilmerna “The Expected”, en skräckfilm i stopmotion-teknik och vinnare av årets Startsladdenpris, och “Paracusia”, en marionettfilm med ljud i centrum.

Carolinas filmer utspelar sig nästan alltid i en begränsad, klaustrofobisk plats: hemmet. Filmerna innehåller inte sällan direkta referenser till filmhistorien – framförallt skräckfilmsgenren. De minutiösa detaljerna i beteende, handling och scenografi är ofta hämtade från verkligheten. De animerade figurerna saknar kött och blod, men för några korta ögonblick kan de locka fram empati; Carolina framhåller att de kanske just därför lämpar sig väl för att balansera mellan det komiska och det obehagliga, det barnsliga och det samhällskritiska.

Visningen hålls på Stora Scenen med soffmöblemang i corona-säkert arrangemang och Inkonstbaren håller öppet för den som vill köpa dryck och snacks i sann bio-anda.

BILJETTER
Singel/Duo 50kr // Biljetter gäller för 1-2 personer
Trippel/Fyra 75kr // Biljetter gäller för 3-4 personer

För att garantera en säker och trevlig miljö i dessa Corona tider erbjuder vi flera visningstillfällen för max 8 personer. Varje visning har således begränsat antal platser och två biljettvarianter. Varje sällskap (1-4 personer) får sin egna soffhörna.

TIDER
LÖR 27/3 // 16.00 / 17.00 / 18.00 / 19.00
SÖN 28/3 // 16.00 / 17.00 / 18.00 / 19.00

Carolina Sandvik (f. 1988) är baserad i Malmö och jobbar huvudsakligen med stop motion-animation. Hon har en masterexamen i fri konst från Konsthögskolan i Malmö.

Instagram @carolinasandvik

FILMTRAILERS