Inkonst

6–7/4
FILM: Tova Gerge & Britta Kiessling “Passivity Rules / Memories of being Hanged”

En köttig, svettig och ockult ritual, om passivitet, för två dansare och ett skelett. Se filmvisningen exklusivt med 8 personer i salongen.

Passivity Rules / Memories of Being Hanged bygger på erfarenheter av att bli bunden, i synnerhet i repbondagesammanhang. Verket visas som en filmvisning. Koncept och performance: Tova Gerge och Britta Kiessling

“Passivity rules” står för system där passivitet möjliggör något, öppnar något. Det är även ett utrop som sätter passiviteten först: passivitet regerar!
“Passivitet har här att göra med femininitet. Vår ingång till detta är feministisk. Men det är inte det att vi vill visa att Kvinnor Kan (vara aktiva). Snarare vill vi undersöka passivitet som en levd erfarenhet, som kräver kompetenser och får konsekvenser.” – Tova Gerge och Britta Kiessling

“Memories of being hanged” står för upplevelsen av att släppa kontrollen över ens egen passivitet, att vara nära att dö eller att försvinna – konkret eller metaforiskt. Passiviteten behandlas med en feministisk blick och undersöks som en levd erfarenhet som kräver kompetens och skapar konsekvenser.

Passivity Rules / Memories of Being Hanged är en fristående fortsättning på föreställningen Someone You Trust (2018).

CORONA-SÄKRAD FILMVISNING
För att garantera en säker och trevlig miljö i dessa Corona tider erbjuder vi flera visningstillfällen för max 8 personer. Visningen hålls på Stora Scenen med soffmöblemang i corona-säkert avstånd, där varje sällskap om 1-2 personer får sin egen soffa.

BAR
Inkonstbaren håller öppet för den som vill köpa dryck och snacks i sann bio-anda.

BILJETTER
Singel/Duo 50kr // Biljetten gäller för ett sällskap på 1 eller 2 personer

TIDER
TIS 6 APRIL // 17.00 / 18.00 / 19.00
ONS 7 APRIL // 18.00 / 19.00

Tova Gerge är författare och projektledare, aktiv inom litteratur, teater och dans. Hon intresserar sig för makt, kroppspolitik och subversiv intimitet. Hennes arbetssätt är influerat av aktivistkultur, samtida dans och speldesign.

Britta Kiessling arbetar med text, scenkonst och repbondage. Hon intresserar sig för hur blick- och maktstrukturer samspelar vad gäller krafter och intensiteter kopplade till begär och sexualitet – och inte minst möjligheten till kärlek.

INKONST, Bergsgatan 29, Malmö www.inkonst.com

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att förhindra smittspridning på våra arrangemang.