fbpx
Inkonst

27/5
First Floor Power + I’m Kingfisher

Efterlängtad reunion av ett av Malmös bästa band någonsin

THERE IS HOPE! Äntligen återuppstår legendariska Malmöbandet First Floor Power i form av en exklusiv Sverigespelning på Bergsgatan 29!

Meddelande från medlemmarna i First Floor Power:

För 20 år sedan bildades First Floor Power i Malmö. Vi var skitungar som visste precis vad vi ville men inte exakt hur man gjorde det. Det lade grunden till hur vi kom att låta.

Vi gav ut två album, There Is Hope och Nerves, plus en handfull singlar och EP’s under vår tid som kvartett. Tydligen stack vi ut så pass mycket att vi väckte oväntat starka känslor – faktiskt allra mest kärlek.

Sedan dess har samtliga medlemmar experimenterat vidare musikaliskt, men lyssnar man ordentligt på våra olika projekt, hör man att vi alla har våra spretiga rötter i vårt första band. Det tänker vi fira genom att återvända, tillfälligt återuppståndna, till de städer som alltid legat FFP varmast om hjärtat – Malmö och Köpenhamn.

Vi har plockat fram våra favoritlåtar från samtliga skivorna och kommer göra vårt bästa för att låta som vi lät då runt 1997 – som de skitungar vi fortfarande är.

Hälsningar,
Karl-Jonas, Per, Sara och Jenny

Support: I’m Kingfisher
Senare under året släpper indie/folk-artisten I’m Kingfisher (Thomas Jonsson) sitt sjätte soloalbum, hans första riktigt avskalade. För varje skiva har han mer och mer hittat ett eget rum i brännpunkten mellan det experimentella och det traditionella. Och kanske är det just på scenen som Thomas musik kommer fram som intensivast, med svävande sång och en egensinnig och uppmärksammad gitarrteknik till stor del baserad på slag och bändningar. Förra skivan Avian släpptes sent 2014 och blev en av hans bäst mottagna hitills. Per Sinding Larsen hade premiär för skivan i SVT:PSL, brittiska Uncut utnämnde honom som en av Europas gömda troféer och Aftonbladet kallade honom geni. Thomas växte upp i Grums och debuterade 2003 med Hope to Her, sedan dess har det blivit nära 600 konserter i 20 länder, från SXSW i Austin och Paradiso i Amsterdam till Münchens Filmfestival och Malmöfestivalen.

Arrangör
Inkonst