fbpx
Inkonst

17/5
The Foreign Resort (dk) + Actors (ca)

En kväll av post-punk och dark new wave.

[te]music och Inkonst i samarbeta presenterar stolt två nykomlingar inom de post-punk/dark new wave genres.

THE FOREIGN RESORT (dk)

The Foreign Resort är Danmarks finaste musikaliska export av post-punk och mörk new wave, som leds av sångare och låtskrivare Mikkel Borbjerg Jakobsen. Invecklade reverbomslutna gitarrlinjer glider över Steffan Petersens motorikbas och Morten Hansens kraftfulla trummor, medan Mikkels strama och uppriktiga vokalleverans kräver din uppmärksamhet.

Foreign Resorts ljud har beskrivits som en mix av melodierna The Cure, det mörka ljudet av Joy Division och de upptempo slag av LCD Soundsystem – explosiv post-punk möter mörk new wave. Sedan 2010 har trioen spelat mer än 400 utställningar över Nordamerika och Europa med föreställningar på festivaler som Iceland Airwaves, Wave Gotik Treffen i Tyskland, Kanadensiska Musikvecka 2017, POP Montreal 2017 och SXSW 2018. Bandet har ett hektiskt schema för spelningar på arenor och festivaler i 2018 när de förbereder sin nästa fullängdare, som föregås av singeln “She is Lost”.

ACTORS (ca)

Termen “post-punk”, som många termer med ett liknande prefix, är väldigt planterad i en tid i historien och innebär en ökad precision och experiment till en spännande genre som har upprepats framåt i både stil och attityd.

Den Jason Corbett-ledade grupp ACTORS står på axlarna av titaner med sitt märke av stilen och kan nästan kallas “post-post-punk”. Under en period där avgränsar snarare än breddar sändningar så fans och nya musiksökare kan fasta sig i en nisch, tar Corbett att skapa ljud och produktionstekniker som man inte brukar hitta i ett förrättspaket av klichépluggar och samples.

De som väljer att inte omfamna och studera historia är ofta lata uppreparen, men en sådan handling vet vart man ska plocka från det förflutna och var man ska bygga på det.

https://soundcloud.com/theforeignresort/

https://soundcloud.com/actors1984/

Arrangör
[te]music + Inkonst