Inkonst

28/3
INSTÄLLT – Frukost-reading under Malmö Scenfest

Färskskriven dramatik och goda mackor

Vad händer när ett gäng dramatiker stänger in sig på Inkonst i en vecka för att skriva nya texter? Efter fem dagars knappande och krafsande bjuder de in till uppläsning av helt färsk dramatik, och du är välkommen.

Johanna Karlsson har bjudit en grupp scenkonstnärer att tillsammans med henne skapa ett laboratorium där de undersöker hur det språkliga berättandet kan expanderas på scen. Deltagarna arbetar med att skriva egna scener som på olika sätt utforskar den dramatiska textens potential.

Reading hålls som en del av Malmö Scenfest och det kommer att finnas kaffe och goda frukostmackor.

Medverkande:

Siri Bengtén
Johanna Karlsson
Nikolina Nordin
Anna Nygren
Alica Tserkovnaja
Sunniva Fliflet

Projektet arrangeras i samarbete med Inkonst, Centrum för dramatik, Malmö stad och Malmö Scenfest.

Malmö Scenfest – 28/3 2020 – är en heldag av teater, dans och konst som tidigare gått under namnet Teaterns Dag. För att fira att vi fyller 20 år gör vi hela programmet gratis för alla besökare! Ni behöver alltså inte köpa knappar som tidigare år, utan det är bara att dyka upp!

Programmet är fullt av upplevelser för såväl barn som unga och vuxna. Utöver flera föreställningar och öppna repetitioner kan besökaren bland annat få uppleva en live inspelning av podd, en föreställning i en buss, teatersport, workshops, guidade visningar, kabaret, körsång och en tidsresa.

Under Malmö Scenfest går det inte att boka platser, det är ”först till kvarn” som gäller för samtliga programpunkter.

För mer infomation se: www.malmoscenfest.se

Malmö Scenfest är ett i Sverige unikt samarbete mellan stadens scenkonstinstitutioner, konstinstitutioner och fria grupper. Alla som medverkar gör det ideellt och syftet är att få fler att upptäcka scenkonsten.

Med stöd av Malmö Stad, Sparbanksstiftelsen Skåne och i samarbete med ABF.