Inkonst

2/11
Fubbik: Mary Anne´s Polar Rig, Junodef och Kluster

Premiär av Fubbik, ett initiativ för att främja den lokala alternativa scenen i Malmö

Fubbik är en klubbverksamhet och ett initiativ taget av Malmöbandet kluster som riktar sig till verksamma band i Malmö som inte nödvändigtvis har ett kommersiellt uttryck. Tanken med Fubbik är att lyfta fram den fantsiska musikaliska och kreativa mångfald som finns i staden och som inte alltid får chansen att synas eller får den credd den förtjänar. Fubbik är ett försök till en kollektiv ansträngning för att hålla det lokala musiklivet levande på fler än bara några få ställen. Våra förhoppningar är att klubben ska bidra till ett generöst utbyte av publik och musik, möten mellan band och människor, vilket på ett eller annat sätt kommer att stärka den lokala scenen och oss alla i vårt skapande och lyssnande.  

Mary Anne´s Polar Rig

Mary Annes Polar Rig återinför den dära fuzziga-rock-n-roll-popen á la 90 talets Pavement. Dock med en modern träffsäkerhet för både melodier och textförfattande. Deras poplåtar är inbäddade i högljudda gitarrer och hesa skrik men det vi kommer ihåg är de där refrängerna som på nåt vis lyckas sätta sig på huvudet hela dagen. Bandet släpper nu i höst sina debut-EP “Surfaced” via Kollektivet Records, Malmö.

Junodef

Londonbaserade Junodef återvänder till Malmö med sitt unika post-rock influerade sound, inspirerat av akter som Chelsea Wolfe och Emma Ruth Rundle, liksom de mer elektroniska Massive Attack och Young Fathers. I april släppte de en ny singel, med tillhörande debutvideo, gjord av ett filmteam bestående enbart av kvinnor. Bandet jobbar mycket med användandet av andra konstformer för att få nya perspektiv på musiken, och är just nu i full gång med ett stort projekt som fokuserar på hur olika konstformer kan interagera och influera varandra.

Kluster

Kluster bildades 2014, och har sedan des skapat lekfull musik, influerat av pop, punk, noise, lo-fi, indie och jazz. Under åren 2018 släpptes en rad singlar som uppmärksammats av Line of Best Fit, HYMN, P3 mfl.
Den 15 juni släpptes Klusters debutalbumet civic digitalt och på limiterad röd vinyl på det Stockholmsbaserade indiebolaget Rama Lama Records (Steve Buscemi’s Dreamy Eyes, Cat Princess, Melby etc.) vilket också är etikettens första fullängdare. Debutalbumet är inspelat i välkända Tambourine Studios och är en elva spår lång uppvisning av Kluster hur experimentellt och lättillgängligt kan samspela på bästa sätt.

https://open.spotify.com/track/673UqQhCzmX9coT4PomkyI?si=oYu2mYxaSsOtUscC1-umGQ

Arrangör
Inkonst och Kluster