fbpx
Inkonst

11/4
Fubbik pres. Echo Ladies + 11am

Ett initiativ för att främja den lokala alternativa scenen i Malmö

Säsongens 2a upplaga av Fubbik, ett initiativ för att främja den lokala alternativa scenen i Malmö.

Fubbik är en klubbverksamhet och ett initiativ taget av Malmöbandet kluster som riktar sig till verksamma band i Malmö som inte nödvändigtvis har ett kommersiellt uttryck. Tanken med Fubbik är att lyfta fram den fantsiska musikaliska och kreativa mångfald som finns i staden och som inte alltid får chansen att synas eller får den credd den förtjänar. Fubbik är ett försök till en kollektiv ansträngning för att hålla det lokala musiklivet levande på fler än bara några få ställen. Våra förhoppningar är att klubben ska bidra till ett generöst utbyte av publik och musik, möten mellan band och människor, vilket på ett eller annat sätt kommer att stärka den lokala scenen och oss alla i vårt skapande och lyssnande.

Echo Ladies:

Den svenska shoegaze trion Echo Ladies släppte ut sitt debutalbum Pink Noise via Sonic Cathedral & Hybris sommaren 2018. Det korta åttaspåriga albumet spelades in av bandet med deras producent Joakim Lindberg och kom bara några månader efter deras självbetitlade EP, som fick uppmärksamhet av BBC Radio 6 Music, BBC Radio 1, Radio X, Beats 1, The Line of Best Fit och Clash, för att bara nämna några. 

Albumet spelades in i AGM Studio och där förfinade de sin blandning av gitarrer, synthar och trummaskiner. Det instrumentala öppningsspåret påminner om musiken av bandet “A Place To Bury Strangers” i form av totalt musikaliskt kaos. 

Bandet citerar Cocteau Twins, Lowlife (det skotska dreampop-bandet) och The Jesus And Mary Chain som de viktigaste musikaliska influenserna på albumet. Pink Noise förmedlar känslan av nostalgi och hopp för framtiden, blandat med bekymmer och oro över att definiera vem du är och vad du kommer att bli. Detta förklarar deras blandning av melankoli, eufori, ilska och ömhet samt en känsla av känslomässig förvirring.

‘Beautiful and gently bruised, a welcome rush of emotion’ – Drowned in Sound

‘At it’s core, this is pop music of a rare assurance’ – Mojo Magazine

 

11am:

”Vem är Liam Amner? Trumslagaren Liam Amner (Hey Elbow, Excelsior, Alice Boman, Majken, Allra Käraste Syster, Guds Pengar, Laser & Bas) har i sitt nya projekt under namnet 11am vänt ut och in på sina influenser, utmanat sina idéer om komposition och framför allt bejakat sin stora kärlek för syntar, rörlighet och sådant som inte passar, men passar. Musiken på kassetten ”Twain” rör sig suggestivt mellan gulligt, massiva landskap och melodier som inte måste nynnas med i, men som betyder något och som sitter kvar. Det är rytmisk musik som får dig att röra dig, men kanske inte dansa. Trummorna är och gör mer än vad vi brukar höra. Kombinationen av klassiskt trumset och otaliga slagverk och andra ljud skapar en ny värld. Även kassettens intressanta instrumentering (utöver trummor, bas, gitarr och syntar) med bland annat fiol, basklarinett, flygelhorn, orientaliska instrument och flöjt bidrar till känslan av något nytt och okänt. Liam Amner har länge klättrat på stegen mot den svenska pophimlen och nått högt. När han nu tar steget att driva ett eget projekt blir det inga snedsteg. Det här är musik.” (Sindre Harding, vän)

Arrangör:
Inkonst och Kluster med stöd från Skånsk Live