fbpx
Inkonst

22/3
Fubbik Säsongspremiär!

Ett initiativ för att främja den lokala alternativa scenen i Malmö

Säsongspremiär av Fubbik, ett initiativ för att främja den lokala alternativa scenen i Malmö

Fubbik är en klubbverksamhet och ett initiativ taget av Malmöbandet kluster som riktar sig till verksamma band i Malmö som inte nödvändigtvis har ett kommersiellt uttryck. Tanken med Fubbik är att lyfta fram den fantsiska musikaliska och kreativa mångfald som finns i staden och som inte alltid får chansen att synas eller får den credd den förtjänar. Fubbik är ett försök till en kollektiv ansträngning för att hålla det lokala musiklivet levande på fler än bara några få ställen. Våra förhoppningar är att klubben ska bidra till ett generöst utbyte av publik och musik, möten mellan band och människor, vilket på ett eller annat sätt kommer att stärka den lokala scenen och oss alla i vårt skapande och lyssnande.  

Eveliina Pink & the Golden Pinguinos

Eveliina Pink & the Golden Pinguinos är ett soloprojekt från Eveliina Nerstrand som annars ses som sångare och gitarrist i Malmöbanden Guds Pengar och No chips, Sherlock! Inspirerad av bland annat Delia Derbyshire, Michael Ende, David Lynch, Star Trek, Talking Heads är EPn Eveliina Pink & the Golden Pinguinos som slumpmässigt utslitna sidor från Eveliinas hjärn-dagbok. De tretton spåren speglar episoder från hennes liv under tiden då låtarna skrivits där alla känslor och tankar mixats samman till en absurd smoothie.

Cecilia Nordlund/Fullmånen Från Helvetet featuring Johannes Bergil och Miranda Gjerstad

Skivaktuella Cecilia Nordlund/Fullmånen Från Helvetet gästar Fubbik i ett nytt samarbete med Malmös vackraste sångröst – Miranda Gjerstad/Baby Sage och den experimentella saxofonisten Johannes Bergil -nyinflyttad från Göteborg. Tillsammans experimenterar de med oljud, saxofon, röst och gitarr, nytt material samt låtar från Fullmånen Från Helvetets senaste album Åska & Blod, musik med Baby Sage och Johannes Bergil. Musik som mullrar, vibrerar, trycker, skaver.

Spader Kung

Malmös lokala punks och förmodligen Sveriges ledsnaste punkband kommer för att påminna er om hur kasst allting är: livet, världen, kärleken – you name it. Våren är på intågande men i själen råder evig vinter!!!

Arrangör
Inkonst och Kluster med stöd från skånsk live