fbpx
Inkonst

8/2
Genesis P-Orridge & Aaron Dilloway + ”Bight of the Twin”

Industrilegend möter noisemästare. Konsert + film.

Ett unikt livemöte mellan industrilegenden Genesis P-Orridge (Throbbing Gristle) och noisemästaren Aaron Dilloway (Wolf Eyes). Före konserten har dokumentären “Bight of the Twin” svensk premiär, där Genesis P-Orridge återförenas med sin avlidne partner Lady Jaye genom Vodounritualer.

I ett samarbete med CTM-festivalen i Berlin presenterar Inkonst en av de mest kontroversiella musikpersonligheterna i modern tid – Genesis P-Orridge. Genesis, som idag är 66 år gammal, har haft en enorm inverkan på dagens experimentella musikscen, framför allt som sångare i ett av tidernas mest betydelsefulla band – engelska Throbbing Gristle. Därefter har hon fortsatt inspirera med det esoteriska bandet Psychic TV. Hon är även en av förgrundspersonerna i underground-kulten Thee Temple ov Psychick Youth, ett kollektiv med nära koppling till sex-magic, caos magic och andra subculturella uttryck med nära koppling till den engelska industriscenen. Genesis P-Orridges musik och konst har alltid utforskat teman som kön, kropp och identitet, ofta på grund av hennes egen position som trans-person. Redan 1969 var P-Orridges ett namn på den europeiska konstscenen som grundaren av konstnärskollektivet Coum Transmissioner, ett kollektiv som tidigt tog fokus på kontroversiella ämnen som pornografi och ockultism. I mitten av 90-talet genomförde hon och sin dåvarande partner Jacqueline Breyer, under namnet “The Pandrogeny Project”, plastikoperationer för att få ett gemensamt yttre. Filmen Bight of the Twin handlar om hur Genesis P-Orridge åker till Benin för att studera Vodoun religion. I filmen söker Genesis kontakt med sin sedermera avlidna maka och tvillingsjäl genom Vodounritualer (Vodoo).

Aaron Dilloway har på precis som Genesis P-Orridges rötter i noise och industri. Som grundare av bandet Wolf Eyes är han idag en av de viktigaste personerna på den återigen trendiga och vitala noisescenen.

https://www.youtube.com/watch?v=pTv0mQiv6xU

Arrangör
Inkonst