fbpx
Inkonst

10/4
Gratis workshop i mimskådespeleri

Testa mimskådespeleri med Stockholms dramatiska högskola!

Nu har du chansen att prova på en workshop i mimgestaltning med Alejandro Bonnet som är en av våra huvudlärare på Mimskådespeleri på Stockholms dramatiska högskola. Under workshoppen får du prova på grunderna för mimgestaltning och få en introduktion till vad en mimskådespelare är för något.
Du får också veta mer om vilka olika utbildningar och kurser vi har som kan vara spännande för just dig. Vi riktar oss till dig som är i åldern 15-25 år och som gärna har någon slags bakgrund inom dans, cirkus och/eller teater.

Var: Blackboxen på Inkonst
När: 10 april kl. 15:00. Workshoppen tar ca 1,5 timme.
Anmälan: petra@inkonst.com
Klädsel: bekväm
Förkunskap: Ingen, men fördel om du tidigare hållit på med dans, cirkus eller teater.

Vad är mimgestaltning?
Mimgestaltning är huvudämnet på kandidat-utbildningen i Mimskådespeleri och baserar sig på träning av teatertekniken mim, såsom den har gjort i drygt 40 år i Stockholm. Det är ett språk som genom sin form ger dig verktyg att skapa rörelsekonst: genom daglig träning av kroppen lär du dig visualisera, förkroppsliga och förhöja tankar, emotioner och känslolägen för att på så sätt skapa en scenisk berättelse. Du tränas också i ett eget kreativt arbete med skapandet av scener och föreställningar. Teknikträning varvas med improvisation och eget skapande.
Vem leder workshoppen?
Alejandro Bonnet är huvudlärare i mimgestaltning på Stockholms dramatiska högskola. Han har arbetat med det sedan 2010, först som assistent för skaparen av mimskådespelarutbildningen, professor Stanislaw Brosowski, för att sedan bli ansvarig för ämnet. Han gick ut 1996 från samma utbildning och har sedan dess arbetat i flera olika sammanhang inom scenkonst, just tack vare mimens möjlighet: från vuxen- till barnteater, från performance till reklam, från dans- till textbaserade föreställningar.