fbpx
Inkonst

19/11–18/12
GREBNELLAW utställning

GREBNELLAW presenterar en utställning med en serie digitala fotografier med namnet “FictionalSubatomicBodiesInflatableMutableHybrids”.

I den pågående utvecklingen av Grebnellaws imaginära universum och en ytterligare kartläggning av den subatomära befolkningen, återspeglar detta nya arbete Grebnellaws intresse för porträtt, assemblage och fotografisk manipulation som ett verktyg för fiktion.

I skepnad av en kulturell konstruktion, destilleras en samling karaktärer, en imaginär befolkning som via stiliserade digitala porträtt eftersträvar en pseudo antropologisk objektivitet. De subatomiska varelserna sammanfogas från 3D och fotografiska element till porträtt som sedan översätts till aktioner och performativitet.

Tid och rum för dessa bilder är förlagda till en virtuell partikel kollision och den efterföljande uppkomsten av en ny art muterbara hybrider på uppdrag att återbefolka världen med ofullkomlighet, tvetydighet och det annorlunda.

Under vernissagen framför Grebenllaw performancen “Transsy” i vår blackbox
18.00 (30 min)
Fri entré

GREBNELLAW är en Stockholmsbaserad bildkonstnär, artist och musikproducent. Deras konstprojekt kretsar kring en skapandeberättelse och en samling porträtt som skildrar en ny befolkning med subatomärt ursprung. Via dessa fiktiva kroppar översätts element av vetenskap, klimatförändringar, identitet och kön till improviserade participatoriska konserter och till bildkonst.
Grebnellaw är för närvarande en del av “Misschiefs”, en tvärvetenskaplig plattform för att främja ökad synlighet för kvinnor och transkonstnärer. År 2020 kurerade Grebnellaw konceptet “Sanitasia” som ett svar på de chockartade förändringarna som ägde rum under pandemin. Grebnellaw driver också Dragfestivalen Stockwig och organiserar happenings och utställningar.
Grebnellaw har framfört sina konserter på allt från undergroundklubbar och gallerier till etablerade institutioner i Tokyo, Shanghai, Seoul, Paris och NYC.

https://grebnellaw.xyz 

ÖPPET
Fredagar 17–20
Baren alltid öppen!
Utställningen kan även ses på de flesta andra arrangemang på Inkonst

 

  • 19/11–18/12 2021
  • 17.00-20.00 (fredagar)
  • Fri entré