fbpx
Inkonst

2/9
”Gud skapade människan och jag skapade kuken” – Mille Bostedt

Till tonerna av specialskriven musik av Tami T berättar Mille Bostedt den sanna historien om Michael Dillon, den första transmannen som gjorde en medicinsk transition.

DATUM 2/9
DÖRRAR 18.30
PÅ SCEN 19.00

100 kr Support Page 28 + Performance ticket/
50 kr Ordinarie
60 min
Svenska

 
”Gud skapade människan och jag skapade kuken” är en monologföreställning om transpionjären Michael Dillon, den första transmannen som tog testosteron och gjorde en falloplastisk operation för att transitionera. Scenkonstverket rör sig mellan teater och performance, och skildrar verkliga dokumentära händelser realistiskt, för att i nästa stund visualisera surrealistiska drömscener eller ge utlopp för episka känslor i musikalartade scener med sång och dans. Det är ett pulserande allkonstverk med specialskriven musik av den queera elektropop-prinsessan Tami T och koreografi av Sepideh Khodarahmi. Mille Bostedt som har skrivit och skapat föreställningen, och även spelar rollen som Michael Dillon, är en icke-binär transperson. Hens egna erfarenheter av att vara trans idag är i dialog med Dillons erfarenheter från sekelskiftet och tar publiken på en inre resa där linjär tid och binära kön upplöses. 

Mille Bostedt är en icke-binär skådespelare och performancekonstnär som examinerades från Teaterhögskolan i Stockholm våren 2021. Efter utbildningen har hen vidareutvecklat sitt examensarbete ”Gud skapade människan och jag skapade kuken” om trans-pionjären Michael Dillon. Utöver det har hen spelat i föreställningen ”Rotterdam” regisserad av Julia Marko-nord, med-skapat och spelat den deltagarbaserade föreställningen ”Pleaser” med Blaue Frau samt skapat föreställningen ”Nära Gränsen” på Dockteatern i Malmö och den queera vampyr föreställningen ”Mea Culpa” på gathenhielmska huset i Göteborg. Innan Teaterhögskolan studerade Mille politisk scenkonst på Teater Tribunalen. Under namnet Progressive Genitalia har hen sedan 2018 turnerat nationellt och internationellt med sin sci-fi dragshow om ett framtidsföretag som designar dina drömgenitalier genom bioteknik. Behemot Production som producerar teater, performance och installationer. Gruppen består av Mille Bostedt, Maja Döbling och Bernt-Karsten Sannerud. Tillsammans har de skapat verken ”Nära Gränsen” 2021, en interaktivt performance installation med dockor på Malmö Dockteter som baserats på intervjuer med äldre människor. Samt ”Gud skapade människan och jag skapade kuken” 2022 en föreställning som handlar om den första transmannen som gjorde en falloplastik operation och tog testosteron. Föreställningen hade premiär på Turteatern i Stockholm och har sen turnerat till bla Folkteatern i Göteborg, Riksteatern, Teater Viirus i Helsingfors och som del av G22 i Karlstad, en genus konferens. 

PAGE 28 är en ideell förening som driver HBTQ-bokhandel, queer kulturscen och mötesplats på Karlskronaplan 11 i Malmö. Syftet med PAGE 28 är att vara ett queert andningshål för alla HBTQ+-personer som älskar kultur men som är trötta på heterotjafs och cisnormativa narrativ. Genom att fylla din bokhylla med queerlitteratur, arrangera kulturevenemang och vara en plats som alltid är öppen för Malmös alla queers arbetar vi för att HBTQ+-personer ska leva, inte bara överleva, inom våra fyra väggar och överallt. 

Credits
Text, regi & skådespelare: Mille Bostedt 
Scenografi och kostym: Maja Döbling 
Koreograf: Sepideh Khodarahmi 
Musik: Tami T 
Ljusdesign: Lina Benneth 
Pressbilder: Jacob & Johan Danielsson