fbpx
Inkonst

13–14/12
Gustav Englund “EDEN”

En koreografisk minnesvandring

Skog och äng, sjö och myr. Naturen som en grön och prunkande fond på tryggt avstånd från oss själva, en fond vi betraktar på distans och kan välja att träda in och ut ur som vi vill. Jungfruligt välkomnande; en dröm om ett paradis som ännu inte gått förlorat.

Eden är ett koreografisk verk som med hjälp av minnet från en vandring i skogen undersöker drömmen om naturen.

Gustav Englund (SE) är teaterregissör som bl.a. regisserat Tystnaden av Jörgen Dahlqvist, Tre systrar som inte är systrar av Gertrude Stein och Kain, Abel, boys will be boys av Annika Nyman. I sitt arbete undersöker han ofta hur en handlingsbaserad teater kan sammanföras med koreografiska praktiker hämtade från det samtida dansfältet.

Rebecka Holmström (SE) är en Malmöbaserad konstnär och scenograf med intresse både för det konceptuella och det hantverksmässigt taktila. De egna arbetena rör sig ofta kring de psykologiska och sociala förskjutningar som uppstår genom traderandet av berättelser, varelser och kroppar.

André Kaliff (SE) är mimare och dansare, utbildad påTeaterhögskolan i Stockholm. Han har jobbat i en mängd olika konstellationer, alltid med fokus på det fysiska uttrycket. Bland föreställningar kan nämnas Sex Mimare, Sex Vita Hästar av Lars Rudolfsson på Orionsteatern, Dominoeffekten för nycirkuskompaniet Rapid Eye, och på senare tid dansteater för unga med Claire Parsons Co i föreställningarna And Then samt Signal.

Anton Andersson (SE) är ljusdesigner och tekniker, utbildad vid Stocholms dramatiska högskola. Bland föreställningar som han har arbetat med kan nämnas If ever in range på Dansens hus, Sorry (Bam Bam Frost, MDT) och 37,2 From her to eternity av Teatr Weimar.

Koncept: Gustav Englund, André Kaliff, Rebecka Holmström och Anton Andersson. | Koreografi: Gustav Englund & André Kaliff | Performer: André Kaliff | Scenografi & kostym: Rebecka Holmström | Ljusdesign & teknik: Anton Andersson | Mentor: Björn Säfsten | Konceptfoto: Milja Rossi | Med stöd av Konstnärsnämnden och Kulturrådet