fbpx
Inkonst

11/12
Havtorn dubbelkonsert: Makross + Sweet Dog

Jazzimprov med omtalad fransk gitarrist

Den franska trion Sweet Dog under ledning av Paul Jarret kommer till Sverige för att göra en dubbelkonsert med lokala bandet Makross.

Turnerande bandet Sweet Dog under ledning av omtalade franska gitarristen Paul Jarret kommer till Sverige. Innan turnén för dem över bron till Köpenhamn stannar de till för en sista konsert i Sverige. Havtorn Records som har släppt flertalet kända och populära band från Malmö arrangerar konserten som kommer att äga rum den 11:e december. Kvällen blir en dubbelkonsert där Havtorn Records egna Makross även står som huvudnummer.

Sweet Dog är en franskbaserad trio bestående utav guitarr, trummor och saxofon. Bandet spelar en fri improviserad jazzrock. Musiken består utav spontant improviserade kompositioner som smälter samman med musikernas individuella influenser. Bandet består utav:

Julien Soro – Saxofon
Paul Jarret – Guitarr
Ariel Tessier – Trummor

Makross föddes efter ett passionerat möte fyra jazzmusiker emellan en mysig höstkväll för 6 år sedan. Ackordsinstrumenten ratades snabbt till förmån för trummor, bas och inte mindre än två saxofoner, en stor och en liten. Makross var i ett tidigt stadium medvetna om vart dem ville rent musikaliskt. Makross ville utforskade de öppna nordiska landskapen med en stark förankring i den amerikanska jazztraditionen och med en stor gnutta humor och allvar. Bandet består utav:

Rasmus Nyvall – Saxofon, Klarinett
Jens Persson – Saxofon
Andreas Henningsson – Kontrabas
Kristoffer Rostedt – Trummor

https://soundcloud.com/sweetdogtrio/sets/sweet-dog-mixs

Arrangör
Havtorn Records
I samarbete med Musik i Syd