Inkonst

19/10
He’s Dead – Marikiscrycrycry

He's Dead är en mörk fantasy-koreografi som ställer den obesvarbara frågan "Var Tupac deprimerad?"

Doors 18.30/ On stage 19:00
175/125kr
50 min
English
dance

Detta konceptuella grupparbete använder dans, live action och ljud för att avslöja den outtalade avhumaniseringen av marginaliserade människor och svarta erfarenheter av mental hälsa. He’s Dead, som understryks av ett pulserande, dominerande ljudlandskap, är en komplex, kraftfull strävan att fälla tårar för det vi inte kan upprota.

He’s Dead, iscensatt i 3 akter, förhör orättvisan upplevd av de som uppfattas som felaktiga; de som förnekas sorg, förnekas erkännande och förnekas en röst.

”a confident, original, uncompromising, abstruse performance, unapologetic about taking up space with black and queer bodies” The Guardian
Malik Nashad Sharpe är en konstnär som arbetar med koreografi. Hen skapar föreställningar som är till formen experimentella och engagerade i konstruktionen av atmosfär, affekt och dramaturgi. Hens föreställningar använder ofta sociala teman och ämnen som portaler för att avslöja och synliggöra bakåtsträvande och underströmsperspektiv. Hen har ofta under sitt alias och estetiska projekt marikiscrycrycry varit särskilt angelägen om dansens affektiva och texturella egenskaper och hur den kan förvandla, avväpna och kritiskt reflektera över sorg och melankoli.

Concept, choreography and direction: Marikiscrycrycry
Sound designers: JONI, Joanna Pope, ¥ummy Online
Dancers: Malik Nashad Sharpe, Blue Makwana, Eve Stainton, Jack William Parry
Sound research: Dylan Spencer-Davidson, TAAHLIAH

Flag designs: Zeinab Saleh
Lighting Design: Luke Goodlitt
Production Manager: Gareth Edwards
Dramaturgy: Martin Hargreaves
Producer: Ash Bowmott + Laura Sweeney, The Uncultured
Photography: Elise Rose
Trailer filmmaker and editor: Kassandra Powell
Costumes and styling: Mia Maxwell
Set build: James St. Findlay