fbpx
Inkonst

21/8
Hey Elbow – Live stream

Atmosfär och vikt med känslomässig laddning

SheMusic presenterar ett livestreamingprojekt som kommer att pågå resten av året, i samarbete med Region Skåne, Folkuniversitetet och Inkonst denna kväll.

SheMusic kommer att streama musik av artister/musiker som är kvinnor, icke binära och transpersoner som frontar sitt projekt. Män är förstås välkomna som medmusiker.

Hey Elbow Bildades 2013 och tog sitt namn från en aerobicsuppvärmningsövning som de lärdes ut medan de stod i publiken och väntade på en show med The Knife. De har sin i jazz och musikalisk utbildning, kombinerat med ett intresse för buller, improvisation och frihet, gör de konstigt spökande popmusik med ett unikt och personligt uttryck. Ingen och alla tre medlemmar står framför bandet, en demokratisk filosofi som ger flugelhornet så mycket utrymme som sång, elektronik och trummor.

”I vår musik är ljudet minst lika viktigt som själva kompositionerna. Vi vill lägga till små detaljer i mixen, och de behöver inte vara anteckningar, de kan bara vara ljud eller väsande. De lägger lika mycket till musiken som tonala saker. ”

De upplevde en befriande känsla när de började spela tillsammans, som att hitta något som väntat på de. Deras kreativa process är mer intuitiv än analytisk och de begränsar sig inte med genomtänkta stilistiska drag.

”Det mesta av vår inspiration är förmodligen omedveten. Vi pratar inte så mycket innan vi skriver en låt om hur vi vill att den ska bli; vi försöker bara låta saker hända Vi har aldrig pratat om i vilken riktning Hey Elbow skall ta.

Atmosfär och vikt, känslomässig laddning, vackra melodier och en minimal återhållsamhet i kombination med en glädjande experimentproduktion, är alla bidragande till att göra helt Hey Elbow oförglömliga.