fbpx
Inkonst

9/6
Hiro Kone & Puce Mary

Eminenta energiska experiment och enastående elektroniska exkurser

Ännu sköljer elektroniska vågor in över Bergsgatans asfaltsstränder i kölvattnet efter Intonal 2018 så varför inte surfa på dessa med en experimentell musikafton av absolut högsta klass? 

New York-baserade Hiro Kone är den klassiskt tränade musikern som kastade bort fiolen och började spela i punkband som tonåring och till sist landade i det livsfarliga modulartsynthräsket. Till skillnad från den stora merparten så har denna resa inte det minsta påverkat varken kvalitet eller produktivitet, tvärtom! Hiro Kones debutalbum Love Is The Capital är verkligen magiskt bra och rör sig ohämmat över den elektroniska musikkartan. Tidigare i år släppte Hiro Kone också en 12” tillsammans med gamle Coil-medlemmen Drew McDowall, vars titel The Ghost Of Georges Bataille avslöjar att Hiro Kones musik alltid är mer än summan av de bländande noterna.

Posh Isolation-stjärnan Puce Mary är naturligtvis inget okänt ansikte hos oss på Inkonst, men hennes kraftfulla liveuppträdanden är alltid värda att vallfärda hit för. ”Her marriage of raw industrial grit and hermetic, troubling textures is as gripping as anything else out there”, skrev the Wire, men vi skulle vilja påstå att det är något av en underdrift. Puce Mary är självfallet en högbegåvad ljudkonstnär med en imponerande diskografi i ryggsäcken, men det är framförallt hennes förmåga att i röra vid publikens känsloregister som får henne att stå ut. Ingen har gått oberörd från en Puce Mary-spelning.