fbpx
Inkonst

24/9
Höga Nord label night: Tentakel & SPR!

Hårdsvängande rytmer möter antikraut

En helkväll med det hyllade skivbolaget Höga Nord Rekords, live hör ni SPR! och Tentakel och Ekta gör visuals.

Lördagen den 24 september ger Höga Nord fysisk födelse till siamesiska tvillingar. Ena halvan heter HNR017: Tentakel – och den andra HNR008: SPR! – Mental Health. Denna dubbelrelease ska firas på full volym i tre dagar. Med start torsdagen på Riche i STHLM, med mellanlandning på fredag i GBG på Folk för att sedan storslaget avslutas på lördagen på Inkonst.

Det bjuds på levande musik från både Tentakel och SPR! och Mathias från Höga Nord spelar väl valda vinylskivor på dubbla grammofonspelare. All denna härliga musik ramas in med rörlig bild skapad på plats av multi-popkonstnären Ekta.

Tentakel
Som Tentakel skapar trumslagaren Pontus Torstensson hårdsvängande och rytmbaserad musik som ekar av krautrock, techno och dub. Den mörka stämningen och det hårda drivet är genomgående. “Kosmisk kraut-techno med ambienta element” kallar han det själv. Till vardags spelar han i konstellationer som URAN, The Exorcist GBG.

SPR!
SPR! är Albert Sjöstam och Christoffer Fransson. Tidigare har de gjort tidlös dra-åt-helvete musik under namnet Super! men även ny-andlig psykedelia i konstellationen Supra!. SPR! är syntesen mellan dessa båda ytterligheter och genom att vaska bort vokalerna återstår en essens av zen-anarkastisk antikraut i ständig rörelse. Fri musik mot svinen helt enkelt!

Höga Nord Fest X 3 – en för levern, en för njurnarna, en för hjärtat, alla tre för själen!

Resistance is futile!

Höga Nords hemsida

Arrangör
Inkonst