fbpx
Inkonst

15–17/11
Iggy Lond Malmborg “Physics & Phantasma”

Knivskarpt skådespeleri i resa genom fantasin

Möt ett montage av imaginära bilder och karaktärer som suddar ut gränsen mellan verklighet och fantasi i en föreställning som på olika sätt ägnar sig åt fantiserandet – vårt behov av det och dess mekanik.

Teatern är en tom spelplats, bara en tyst ram som olika verk placeras i. Det är den här tomheten som tillåter oss att sätta geografins och tidens lagar åt sidan och resa vart som helst, när som helst. Det är något vi förväntar oss som publik och som hyllas av konstnärerna. Men i Physics and phantasma ses detta utrymme som något djupt traumatiskt, ett tomrum som måste fyllas med vad som helst, täckas med en lager av fantasi. Det är detta fantasilager som föreställningen vill bli – undersöka hur det uppstår och hur det sätts i spel i relationen mellan publik och skådespelare.

Physics and phantasma utgår från påståendet att fantasi är en språklig praktik – att vi inte kan tänka oss något vi inte har ett språk för. Iggy Lond Malmborg bjuder därför in till en föreställning som helt och hållet består av ord, och framför allt utspelar sig i publikens egen föreställningsvärld. Välkommen till en inre resa bland fantasmatiska bilder som spänner från det mest vardagliga till den mänskliga fantasins mörkaste hörn.

Iggy Lond Malmborg är skådespelare och scenkonstnär, baserad i Malmö. De senaste åren har han framförallt arbetat i duon White on White. I höstas spelade han 99 words for void på Inkonst och hans senaste soloföreställning b o n e r hade premiär på Baltic Circle i Helsingfors 2014 och har sedan dess turnerat runt om i Europa.

Av och med: Iggy Lond Malmborg | Dramaturgi: Erik Berg, Johan Jönsson, Maike Lond Malmborg | Teknik: Maike Lond Malmborg, Kalle Tikas | Producent: Eneli Järs | Foto: Maike Lond Malmborg, Renee Altrov | Samproduktion med:  Kanuti Gildi SAAL (Tallinn), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim) | Med stöd av: Kulturrådet, Cultural Endowment of Estonia, Malmö stad, Konstnärsnämnden, Valmiermuiza Brewery

18-årsgräns?
Eftersom föreställningen innehåller grovt språk är den inte lämplig för minderåriga.