fbpx
Inkonst

25/2
Inkonst Klubb: SØS Gunver Ryberg, DJ Pete & Kanyl

Anledningen till att techno fortfarande finns

Danmarks mest brutala regent sedan Kristian Tyrann möter en av Berlins bästa DJs alla kategorier. Bara en sådan kväll kan Kanyl anses vara en rimlig warm-up.

SØS Gunver Ryberg är sannerligen ingen duvunge i scenen men släppte sitt debutalbum på Contort först 2016. Alla som någonsin sett henne framträda inser omedelbart att ”Avtryk” är ett genialt namn på nämnda album. För många var SØS Gunver Ryberg en av de absoluta höjdpunkterna på förra årets Intonal med sitt totalt hänsynslösa framträdande, och det är inte att säga lite. Det är rått, avskalat och stenhårt men samtidigt genuint musikaliskt och affektivt. Techno som lämnar en fylld av känslor snarare än tom i blicken. Och ja, granatchock är också en känsla.

DJ Pete är en så kallad ”DJs DJ”. Kortfattat innebär det att den där DJ:n du tycker är så jäkla grym tycker att DJ Pete är så jäkla grym. Han har varit med och förvandlat Berlin och dess speciella sound över en 20-årsperiod, dels som en vördad DJ, dels som en del av Hardwax-teamet, men också som ena halvan av Scion och under sitt soloproducentnamn Substance. Trots att han varit en så central del av Berlinscenen under så många år så har han aldrig slutat att låta sig influeras av nya ljud och strömningar, och kanske är det just den öppenheten som gör DJ Pete så speciell. Äntligen tillbaka på Inkonst!

Kanyl har rört sig i Malmös underjord i femton år, alltid med dans i fokus oavsett vilken sida av båset han jobbat på. Ordsmed för legendariska Kontra-Musik, medlem i värstingtechnokollektivet Ritual och återkommande DJ på Culture Box, Abyss och de där klubbarna på Industrigatan som pappa varnade dig för. Sågs senast på Inkonst före Abdulla Rashim, en spelning som fortfarande ringer i Inkonsts väggar.

https://beta.mixcloud.com/Kanyl/kanyl-for-radar-radio-8th-november-2016/

Arrangör
Inkonst