Inkonst

15/9
Inkonst presenterar: 20-årsfesten

Inkonst firar 20 år av dramatik, vanvett, oförblommerad glädje, motstånd, dans och dissonans tillsammans med exakt alla.

Ställ in ditt bröllop, skjut upp din begravning och föd barn en annan helg. Inkonst firar 20 år av dramatik, vanvett, oförblommerad glädje, motstånd, dans och dissonans tillsammans med exakt alla.

Var var du 1998? Hur såg du ut på en skala mellan Britney Spears och Belle & Sebastian? Var du besviken på sista Seinfeldavsnittet? Var du ens född?

Var du på Inkonst?

I 20 år har vi funnits nu. Först i labyrinten på Ängelholmsgatan, sedan i den lokal i Folkets Park som kidsen nu för tiden kallar för “gamla Debaser” där flera fullständigt episka fester hann hållas i cigarettdimman innan flytten gick till Bergsgatan 2006. 20 år av att göra tvärt emot alla självklara regler. 20 år av att vägra förhålla sig till ”vad publiken vill ha”. 20 år av såväl vanliga tårar som glädjetårar. I floder.

Den 15:e september samlar vi några av de mest legendariska arrangörerna och artisterna från Inkonst sägenomspunna historia och blandar dem med ett noga urval av våra nutida fanbärare. Listan på akter hade blivit tvåsidigt om vi hade haft möjlighet att tillfråga alla som bidragit till att göra Inkonst till det kulturella drivhus den här staden så desperat behöver. Vi är inte desto mindre stolta att kunna presentera följande lineup (mer tillkommer):

→ CIRCLE (live) [Southern Lord, FI]
→ Smerz (live) [XL Recordings, NO/DK]
→ Kontra-Musik/Ulf Eriksson [Kontra-Musik, Intonal]

→ Irk [Traffic, All Out Dubstep]
→ Fralk [Intonal]
→ Kalevi Palomäki [Klubb Döden]
→ Tredje Dynastin
→ Almaty [Potent Pussy]
→ Collabo Queen aka Johanna Ritscher [The Rumble]
→ Prins Emanuel [Fasaan, Intonal]

+++ MUCH MORE