fbpx
Inkonst

3/9
Inkonstfesten – 10 år på Bergsgatan

Lakuti, TM404, Johanna Knutsson, Föllakzoid, Neutral, Captain Carpet m.fl.

10 år på vår älskade skitiga Bergsgata ska firas på bästa sätt, och Du är välkommen. Den 3 september fyller vi varenda kvadratcentimeter av Inkonstlabyrinten med DJs, scenkonst, livemusik, rök och visuals för att hylla hur jävla grymt detta ställe är.

Till alla Er som dansat satan, garvat, blivit upprörda, gått in i underliga världar, hånglat och nickat med i takt till mer eller mindre konstiga grejer här genom åren – och Ni som ännu inte slitit industrigolven i vår gamla fabrik riktigt så hårt som ni skulle velat: Natten är här, mörk och fylld av vansinne.

Och fint ska det vara: nya skyltar lyser utanför, affischer och programblad blänker i ny grafisk kostym och i vår alldeles egna bar, nyöppnad i år, dricker du alla slags starka och mindre starka drycker i form av shot, bubbel, øl och vinare.

Festprogrammet är minst sagt späckat. Den sugne börjar kvällen med att söka medlemskap i Kamratföreningen Leviathan, ett performanceverk för den som längtar efter gemenskap och mening i livet. Vi börjar kvällen med en skål! Efter det en massiv smäll i hjärnans nöjescentrum: Lakuti, Föllakzoid, TM404, ett potentiellt techno-performance av Miriam Horwitz, Johanna Knutsson, Captain Carpet och Neutral för att nämna några av våra liveakter. Du stapplar ut och viftar efter taxi någon gång på morgonen, i en helt annan värld.

LINEUP:
Cissi Paisley 21.00 + 22.00 – lilla scen
Miriam Horwitz 21.00 – blackboxen
Almaty 21.00 – stora scen
Neutral 21.30 – lilla scen
TM404 22.30 – stora scen
Föllakzoid 22.30 – lilla scen
Ulf Eriksson 23.30 – stora scen
Tomhet 23.30 – lilla scen
Captain Carpet 24.00 – lilla scen
Johanna Knutsson 00.30 – stora scen
Finn of Tomland 01.00 – lilla scen
Lakuti 01.30 – stora scen

TM404 (live)
TM404 är Andreas Tillianders senaste alias. För tre år sedan släpptes debutalbumet på malmöbaserade skivbolaget Kontra-Musik. Från början var aldrig tanken att det skulle bli några livespelningar, men när berlinklubben Berghain hör av sig är det svårt att säga nej. Tre år senare har Tilliander hunnit med att bli resident på Richie Hawtins klubb ENTER. och därigenom sommarjobbat på Ibiza några gånger. Debutskivan var mer tillbakalutad och försiktig, men i våras släpptes uppföljaren Acidub som är ett resultat av senare års turnerande på klubbar och festivaler runt om i världen. TM404 live är en blandning av utforskande musik och mer regelrätt klubbmusik. Allt improviserat på ett knippe analoga syntar och trummaskiner.

LAKUTI (DJ)
Lakuti är Lerato Khathi. Hon började DJa och arra ruffa undergroundklubbar i Johannesburg på 90-talet. Under 2000-talet var London hennes hem och dit bokade hon några av housen och technons största och roligaste namn till stans bästa klubbar och fester. Idag bor hon i Berlin och är typ bossarnas baws av det djupa house-Europa. Förutom att hon driver asbra skivbolagen Uzuri Recordings och Süd Electronic har hon även DJ-agenturen Uzuri Bookings. Genom Uzuri ser hon till att förse alla bra klubbar med namn som Levon Vincent, Portable/Bodycode, DJ Deep, Fred P, Anton Zap, Tevo Howard, Basic Soul Unit och många fler.

JOHANNA KNUTSSON (DJ)
Johanna producerar egen själfull tech-house, driver eget och gemensamma skivbolag och DJ:ar titt som tätt lite varstans i Berlin, Sverige och resten av världen. När hon snurrar skivor så blir det mestadels vinyl. Johannas mixar syr samman house och techno, vinterkyla och sommarvärme, melankoli och eufori i suggestiva, men subtila kraftpaket.

ULF ERIKSSON (DJ Kontra-Musik)
Ulf Eriksson är eldsjälen bakom skivbolaget Kontra-Musik och Intonalfestivalen i Malmö. Samtidigt turnerar han regelbundet jorden runt som dj. Med tjugo års erfarenhet bakom skivspelarna rör sig Ulf lätt mellan olika subgenrer av elektronisk dansmusik och har gjort sig känd för sin personliga och varma stil. 2016 firar Kontra-Musik 10-årsjubileum som skivproducent och är även aktiv som klubbarrangör mm.

MIRIAM HORWITZ (scenkonst)
Technoperformance – preview från nya verket “ICH” som har premiär den 9 september på Inkonst. Läs mer här…

POSTE RESTANTE “KAMRATFÖRENINGEN LEVIATHAN”  (scenkonst)
Ett deltagarbaserat performanceverk som spelas 25/8–3/9 på Inkonst. Läs mer här…

ALMATY (DJ)
Almaty har gjort sig känd i Malmönatten för sin potenta samling av acid, techno och house och sitt fantasifulla sätt att löda ihop den till sets fyllda till bredden med driv, dynamik och själ.

http://soundcloud.com/almaty-alma

CAPTAIN CARPET (live)
Captain Carpet and his Oriental Psychojugend är en mutation av bandet VED som spelar covers på gamla dammiga garage- och surf-singlar med en orientalisk vibe.

NEUTRAL (live)
Neutral är Dan Johansson (Sewer Election, Ättestupa, Enhet för fri musik) och Sofie Herner (Leda, Enhet för fri musik). 2014 släppte de debutskivan Grå Våg Gamlestaden på skivbolaget Omlott, som följdes upp av en namnlös andra LP på samma bolag 2016. Neutrals musik har beskrivits som ”postpunkigt svärtad experimentalism” (Tidningen Kulturen) bestående av ”saturated guitar, tapes, no wave and autobiography” (LUFF). Neutral väver samman element från noise-, rock- och konstmusikvärlden och har bland annat framträtt på KRAAK festival och Noisefest i Belgien och på Lausanne Underground Film and Music Festival.

 

FÖLLAKZOID (live)
Barndomsvännerna Juan Pablo, Domingo och Diego utgör Santiagobaserade bandet Föllakzoid. Deras kraftfulla blandning av drivande kraut och den uråldriga musiken från Anderna skapar en modernt minimalistisk men ändå rituell ljudbild. Nya albumet ”III” spelades in och producerades i deras egen studio under Blow Your Mind Records och släpptes tidigare i år på Sacred Bones Records. När de spelade in albumet III ville Föllakzoid expandera sitt sound genom att skapa en atmosfär som bygger mer på monokords och upprepning. Därav lät de den tyska electromaestron Atom TM gå in och ta hand om synthbiten samt addera en del samplingar. Den Korg-synthen som Atom TM spelade med på skivan användes av Kraftwerk när de turnérade på 80-talet och han fick av den av självaste Florian Schneider!

FINN OF TOMLAND (DJ)
DJ Finn of Tomland med ett digert DJ-CV är rankad som en av världens bästa Leftfield DJs och han har följt Inkonst på deras 10-åriga resa i Mazettihuset genom att då och då droppa in och spelat skeva favoriter på arrangemang så som Kontra-Musik festivalen, Full Pull och nu dom två senaste åren på den fantastiska Intonal festivalen bl.a. Och nu kommer han tillbaka till Inkonst igen för att fira vår 10-årsdag genom att som vanligt riva av ett set med brus och bas i sakta mak för dom som fortfarande orkar med att vara nyfikna på vad som händer i undervegetationen av den elektroniska musikscenen.

TOMHET (MARK PALOMÄKI) (DJ)
Tomhet är verksam i Öresundsregionen och intresserar sig för musik som är rotad i techno, noise och pop. Hen arrangerar ibland fester i Malmös över och underjord och har svåra problem med att förhålla sig till genre, stil och sunt förnuft.

CISSI PAISLEY (Tredje Dynastin) (DJ)
håller dansgolvet stadigt puttrande med glittrande sväng från olika delar av jordklotet.