fbpx
Inkonst

16–20/6
INTONAL festival → 2021

→An exclusive five day exploration of experimental music and art

Sjätte upplagan av vår experimentella festival Intonal i juni, med efterlängtad livepublik!

Inkonst håller i år sin experimentella musik- och konstfestival Intonal något senare än vanligt: 16–20 juni. Festivalen hålls som alltid på Inkonst i Malmö, och Intonal vägrar att ställa in.  I nuläget är antalet biljetter som kan släppas till festivalen väldigt begränsat, och fylls på om restriktionerna ändras. Läs mer här

Intonal 2021 är ett språng rakt ut i det okända. Vår kära festival är vanligtvis en plats där besökare och artister från hela världen samlas för att utbyta musik, energi och idéer. 

Det här året så kommer vi av naturliga skäl ha ett lite mer närodlat fokus, men som ni snart kommer att se så har vi inte sänkt kvalitetsribban för det. Ungefär hälften av de verk som kommer presenteras i år är beställda av Intonal och kommer ha sina världspremiärer under festivalen.

Fever Dreams by Nathalie Djurberg and Hans Berg är ett av de verk som kommer att se sitt första scenljus i juni i Malmö. En uppslukande trekanals-videoinstallation med det ikoniska parets lika ikoniska stopmotion-animationer samt en surround-performance live av Berg.

Intonal 2021 presenterar också Dungeon Acid och House of North för första gången tillsammans på scen som Northern Acid. Den svenska musiklegendaren Jean-Louis Huhta och Berlinbaserade experimentella produktionsstudion House of North har skapat ett verk på uppdrag av festivalen som kretsar kring konceptet flow, med 4.0 surroundljud och precisionslasrar.

En annan världspremiär är Clouds for three tubas, ett verk skapat av kompositören och Intonalfavoriten Ellen Arkbro speciellt för Microtub – den enda mikrotonala tuba-trion i världen. Hur fantastiskt låter inte det? 

Och som om det inte vore nog, vad sägs om en kyrkokonsert med den alltid fantastiska Anna von Hausswolff? Eller livepremiären för Rivets hyllade albumdebut på skivbolaget Editions Mego, som kommer framföras tillsammans med shibari-repartisten Ziggi Willpower? Eller världspremiären för den helt briljanta trumslagaren Uriel Barthelemis audiovisuella verk Rêves Accaparés?

“I nuläget är antalet biljetter som kan släppas till festivalen väldigt begränsat. Men vi tänker göra Intonal ändå. Hela poängen med en festival är att dela upplevelser på plats och tillsammans. Det kan inte återskapas i digital form. Inte på något vis. Om vi har lärt oss något från den här pandemin så är det förhoppningsvis det. Och att tvätta händerna.” – Ulf Eriksson, Intonal 

 

Vi ses i 16–20 juni i Malmö!

www.intonalfestival.com

 

LINE-UP

Anna von Hausswolff (church concert)

Aki OndaStack Until It Falls Down (Screening)

Circle Of Live (Dorisburg, Johanna Knutsson & Sebastian Mullaert) (streamed sleeping concert)

Civilistjävel!

CoH

Cucina Povera

elielilistening to light inhaling (dance, performance / world premiere)

Ellen Arkbro & Microtubclouds for three tubas (commission/world premiere)

Frédéric GiesTechnosomatics (dance workshop)

Jay SpringettThe Future is a Vibe (Solarpunk discourse)

Johanna Knutsson(church concert)

Josefine OpsahlEkklesiaterion (church concert, commission/world premiere)

KMRU(church concert)

Minor ScienceAbsent Friends (world premiere live concert)

Mohammed BourouissaHorse Day (installation)

Nathalie Djurberg & Hans BergFever Dreams (commission/world premiere)

Northern Acid aka House of North & Dungeon AcidTransient Hypofrontality (commission/world premiere)

Nuri

Rivet (world premiere live set feat Ziggi Willpower and Vincent Towliat

Rojin Sharafi

Sebastian Mullaert & Subchamber EnsmbleNatthall (commission/world premiere, video screening)

Sofie BirchQuadraphonic Flux (commission/world premiere)

Steve Goodman (aka Kode9) – Audio Virology (screening)

TCFX (streaming AI concert)

Uriel BarthélémiRêves Accaparés (commission/world premiere)

Varg2™ (commission/world premiere)

VED

Yasmine El Baramawy

IAC Acousmatic concert programme

+ more

 

INTONAL is an annual festival for experimental and electronic music that has been held in Malmö, Sweden since 2015. The focus of the festival is to offer an international programme of experimental and electronic music covering a wide range of genres, subgenres and unique expressions. Besides established artists within the electronic avant garde and acts bordering towards sound art, a hefty club oriented programme will also present DJs acting within an innovative new scene for dance music. Parallel to this there is also a number of installation exhibitions and artist talks. Out of tradition, a handful of events on the programme will be open to the public and free of entrance.

 

www.intonalfestival.com
Facebook /intonalfestival
Instagram @intonalfestival