fbpx
Inkonst

22/11
Intonal Night: Ben Vince & Tara Transitory

Gränsöverskridande ljudkonst med inslag av avantgarde-saxofon. Det blir inte mer Intonal än så. 

Vår kära Intonalfestival har blivit så fullproppad med godsaker att den börjat koka över och sprida ut sig över hela året i form av små, heta nedslag. Den experimentella saxofonisten Ben Vince och den ritualistiska ljudillusionisten Tara Transitory möts nu under Intonalflagg för att ingjuta lite magi i Malmöhösten.

Ben Vince är baserad i London, vilket är en god sak både för honom och staden. Han rör sig totalt fritt mellan loop-baserad saxofonporr, frijazz och den vitala elektroniska klubbmusik som lever och frodas i The City. Han gjort sig känd för sina många samarbeten, bland annat med Joy Orbison på Hessle Audio. 2019 släppte han sitt femte album Don’t give your life som har beskrivits som ”…a masterpiece of experimental music”.

Tara Transitory aka One Man Nation delar sin tid mellan Berlin och Chiang Mai i Thailand där hon bossar för e x t a n t a t i o n, en viktig plats för performance och konstnärliga möten. Ämnen som transsexualitet, migration och kolonialism vävs in i hennes elektroniska artistskap, som ofta kretsar kring ritualer och trance-tillstånd. En verkligt gränsupplösande upplevelse.