Inkonst

9–12/8
Intonal på Malmöfestivalen

Ambienta toner möter luftakrobatik i St Petri kyrka

Intonalfestivalen står för Malmöfestivalens mest sakrala upplevelser med en serie av spelningar inne i S:t Petri kyrka. Detta pampiga tegeltempel från 1300-talet ligger blott ett stenkast från Stortorgets larm och liv och kommer fungera som ett vattenhål för festivalbesökarna; en plats att sitta ner och uppleva elektronisk och experimentell musik i världsklass.

Fredag 9 aug, 21.30-22.30 Ulf Eriksson
Kontra-Musiks Ulf Eriksson kurerar innehållet i S:t Petri kyrka under festivalen och kommer själv att bjuda på noga utvald musik. Ulf är inte bara en internationellt ansedd DJ utan också konstnärlig ledare på Inkonst.

Lördag 10 aug, 21.30-22.30 Ellen Arkbro
Ellen Arkbro, en av Sveriges mest uppmärksammade unga kompositörer och ljudartister. I år släpper hon sitt andra album ”Chords” på bolaget Subtext, i vilket hon utforskar hur toner och ackord får eget liv när de rör sig genom rummet. För denna spelning har Arkbro rest till Malmö för att under residens komponera ett helt nytt verk för S:t Petri kyrkas moderna och världsunika orgel.

Söndag 11 aug, 21.30-22.30 Mokira aka Andreas Tilliander
Mokira (Andreas Tilliander) är något så ovanligt som en svensk världsartist på den elektroniska musikscenen. När han inte turnerar världen runt under något av sina många alias, använder han sin avundsvärda maskinpark av syntar och trummaskiner till att göra allt från dubbig techno till varm ambient. Den senaste spelningen i Malmö bestod av en sex timmarlång sovkonsert, nu tar han över medeltidskyrkan i centrala Malmö med en djupsinnig konsert.

Måndag 12 aug, 21.30-22.30 Tomoko Sauvage
Uppbjuden till altaret är även Tomoko Sauvage. den fransk-japanska artisten som experimenterar med vattenfyllda skålar i porslin och undervattensmikrofoner för att frammana suggestiva ljudlandskap av droppar, bubblor och ljudvågor. Det är stämningsfullt, ibland kusligt och lika delar traditionellt och futuristiskt.

  • 9–12/8 2019
  • 21.30–22.30
  • Fri entré