fbpx
Inkonst

30/4
Intonal After Party/Walpurgis Bacchanal: Inga Mauer, TowLie, Pommes 94

Dröm om Intonal och dansa i sommaren under en förhäxad klubbnatt.

Valborgsmässoafton är en mytomspunnen högtid som firats i dessa gudsförgätna breddgrader långt före de första missionärerna kom och höll workshops i godkända samlagsställningar. Hedningarnas högtidshållande av solens återkomst och vinterns utrasande utpekades strax som häxeri och istället skulle den Heliga Walpurgis firas – känd för att vara skyddshelgon för de rabiessmittade. Det gick sådär.

Varje år vi firar vi på Inkonst ljusets återkomst efter att varit totalt insnöade i vår älskade Intonal-festival med en svulstig Walpurgisfest. Så nyttja häxkraft för att komma före i toalettkön och uttala besvärjelser så att den där fulla snubben som trampade dig på tårna på dansgolvet vaknar med kaninöron. Denna natt är all form av ockulta tilltag tillåtna. Inte minst eftersom vi har två verkliga trollkonstnärer i DJ-båset: 

Inga Mauer var här redan för två år sedan när hon var en rising star på den europeiska technohimmeln och redan då stod det klart att Sankt Petersburgs stolthet måste bokas till Inkonst igen omgående. Även om hon numera är situerad mitt i Amsterdams bultande klubbliv med De School som hjärta så har hon behållit sitt residens på Sankt Petersburgs bästa klubb Stackenschneider. Det tycker vi om. Techno alldeles rostfärgad av industri och EBM tycker vi också mycket om, och det är därför Inga Mauer är tillbaka i Malmö.

TowLie är också en återkommande favorit i vår stad i allmänhet och på Inkonst i synnerhet. Nu var det ett helt år sedan hon var här och tog över klubben på Intonal och det är rent för länge. Då karakteriserade hon själv sin musik som ”industrial electro boogie dance music!”, och den beskrivningen ser vi ingen anledning att ändra på. Det är även en målande bild över TowLies bolag käfTen som kort sagt är ett av Sveriges bästa skivbolag, drivet av en av Sveriges i särklass bästa DJs. Missa aldrig TowLie!

Pommes 94
Antingen är du från Malmö och du vet du precis vad som väntar dig. Eller så är du inte från Malmö och då kommer du snart få en väldigt rolig överraskning. Det finns inte ett enda hastigt undanröjd  betongyta i regionen som Pommesgänget inte vänt helt upp och ner på. Inte en endaste platt yta tillräckligt stor för ett ljudsystem som lämnats utan märken av hundratals dansande fötter.  Det här är raveproffs från Malmös mörkaste men samtidigt mest glittrande underjord. Inget mer behöver sägas.

Entré med Inkonstkort eller Intonal festivalpass: 100:-