fbpx
Inkonst

18/3
INTONAL Preparty: rRoxymore + Inga Mauer + Mikkel O. Brask

Hyperdansant uppladdningsfest inför Intonal-festivalen

I think it’s important to encourage gluttony in all its formats. (Lydia Lunch)

Nej, vi kan inte hålla oss. Vi tänker tjuvstarta. Intonal-festivalen i april är helt enkelt för lockande för någon form av besinning. Och hur bättre falla för frestelsen än med en livespelning av en av förra årets största Intonal-älsklingar, rRoxymore? Jo, kanske genom att para ihop henne med Inga Mauer, Sankt Petersburg-DJ:n som verkligen har skapat stora ringar på den elektroniska ankdammen på sistone.

rRoxymore (live)
I intervjuer så pratar Hermione Frank aka rRoxymore inte sällan om hur den elektroniska dansmusikscenen har rört sig från att vara en ”counter culture” till att bli allt mer tillrättalagd och konservativ. Vi vill att Intonal-festivalen ska utgöra en motrörelse till den utvecklingen och därför känns extra bra att just rRoxymore får hålla i taktpinnen på den här formidabla förfesten. rRoxymore har en bred och delvis klassisk musikalisk bakgrund men hennes musikproduktion blickar alltid framåt och överraskar ständigt. Hennes lysande samproduktion Decon/Recon #1 med Paula Temple, Oni Ayhun och Aquarian Jugs (aka Planningtorock) är mer än bevis för det. Det här kommer inte vara ett vanligt liveset. Det kommer vara ett äventyr.
Inga Mauer
Under 2016 gick Inga Mauer från att vara resident DJ på en ”tiny club in Sankt Petersburg”, för att citera Resident Advisor, till att spela på klubbar som Berghain och OHM i Berlin samt De School, som tagit över efter Trouw som en av de bästa klubbarna i Amsterdam. Även om Inga Mauer i sina DJ-set har fokus på frätande EBM och Bunker-doftande techno så är hon liksom rRoxymore uppfriskande obrydd inför genreuppdelningar och konventioner, något hon tydligt visat både som värd för sin egensinniga radioshow Bon Voyage för Radio Cómeme och som producent med färska släpp på spanska Hivern Disc och Dresden-labeln Shtum. Gränser är ingenting för Inga Mauer, kort sagt, vilket gör henne perfekt för denna Intonalupptakt.
Mikkel O. Brask
En av Öresundsregionens absolut mest intressanta selectors. Förvänta dig dansk proto-techno, mörk new wave och andra underligheter.

Intonal
Intonal är en musikfestival för experimentell elektronisk musik i samarbete med CTM, Unsound, Inter Arts Center m fl som går av stapeln i slutet av april varje år i Malmö.

Arrangör
Inkonst