fbpx
Inkonst

12–13/4
Olof Runsten “Jaktlaget”

Är du jägare eller jagad? Följ med ut i skogen...

Ett jaktlag samlar sig för att gå ut i skogen, och du är inbjuden att följa med. Det är inte helt klart vad de ska jaga, men de är klädda i rejäla kläder, kamouflerade och på väg. Vad som helst kan hända.

Jägarna pratar inte med varandra. De kommunicerar med melankoliska tystnader. Inga gester. De vet redan vad de ska göra. De vet tillräckligt. De vet svaret på viktiga frågor som: vem är jaktledare, vem äger skogen, vilket väder är det? De vet att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder. Och du vill inte ha dåliga kläder.

Det tycker att ögonblicket innan jakten börjar är det bästa, och det ögonblicket är varför de fortsätter och varför de älskar vad de gör. De tycker att det är ett ögonblick av potential. Föreställ dig: vad som helst kan hända. Det är fantastiskt, tycker de.

I detta interaktiva verk får publiken med alla sinnen upptäcka och utforska en värld av jakt – frågan är ifall du är jagad eller jägare?

Föreställningen sker inomhus.

https://youtu.be/onGiuI5o-PA

Förstudien “Jakten” har visats på Stockholm konstnärliga högskola våren 2017 och på festivalen Plattform Nord, hösten 2017.

Olof Runsten är teatervetare och regissör, utbildad i teaterregi på Stockholms Dramatiska Högskola. Han har regisserat produktioner som Macbeth och Danse Macabre Piggies på StDH, Ett drömspel på Storsjöteatern och Amputation parts på Fylkingen samt Stjärnornas tröst på Göteborgs Stadsteater. Han har också arbetat med Norbergfestivalen.

 

Regi & text: Olof Runsten | Fotograf & cinematograf: Milja Rossi | Scenografi & kostym: Annika Tosti | Ljus- & ljudddesign: Patrik Patsy Lassbo | Med stöd från Kulturrådet, Region Skåne, Region Jämtland Härjedalen, Östersunds Kommun, Region Västra Götaland och Göteborgs Kommun.