fbpx
Inkonst

25/10
Jazz i Malmö: ”Rising” Aila Trio (NO) + Post-Sun-Vision

Punk-aktig frijazz & avant-garde! Melancholic and experimental freejazz!

Aila trio är en melankolisk och experimentell frijazz trio ledd av basisten Aila Georgia Mae Wartel Collins. Med Georgias kompositioner som bas skapar trion en fängslande, stor ljudbild som innehåller allt från minimalistisk improvisation till punk-aktig frijazz. Aila trio utforskar gränsen mellan fri improvisation och komponerad musik utan rädsla för att överskrida genrer. Kompositionerna, som fungerar som ramverk för tre ambitiösa improvisatörer, är centrerade runt distinkta och berättande melodier som skapar ett drömlikt tillstånd och ett kalejdoskopiskt färgspel.
Aila trio släppte sitt debutalbum 2019 och planerar nu att spela in sitt andra album.
Karl Hjalmar Nyberg – tenorsax, klarinett, Andreas Winther – trummor
Georgia Wartel Collins – kontrabas och komposition
Pressbild: Jenny Berger Myhre
Post-Sun-Vision är en modern, prisbelönt, jazztrio vars musik har beskrivits som lättillgänglig avant-garde. Med sitt unika sound och kompositioner har de beskrivits som en av landets mest lovande grupper med potential att driva genrens utveckling framåt. Kompositionerna är ofta genomarbetade i en modern klassisk tradition men samtidigt fria och inbjuder till spontanitet och mycket improvisation. Trion – Alice Hernqvist, piano och synt, Aaron Mandelmann, bas och Mario Ochoa, trummor – strävar efter ett uttryck bortom det som vi är vana vid att höra och känna. Med ett annorlunda sätt att behandla harmonik framställer de ett ärligt uttryck som skapar spänning och ovisshet men ändå känns tillgängligt och tämligen lättlyssnat, lite som spänningen av att vara vilse i en ny stad.
Mario Ochoa är kompositör av musiken men trion jobbar mycket med materialet tillsammans. Alla tar med sig sina styrkor och kompetenser som skapar ett unikt slutresultat.