Inkonst

11/10
Jazz i Malmö: ”Rising” CB3 + Alexandra Shabo

En dubbelkonsertafton med experimentella rock-jams och sinnesböjande kosmiska ljudlandskap & jazz, prog rock och ambient.

Från Malmö har CB3 (Charlottas Burning Trio) supportat band som Monolord, Kikagaku Moyo och Hällas och har förtrollat scenerna på PLX festival, Köpenhamns Jazzfestival och Nordic Jazz Comets i Berlin med sina kosmiska jams och drömska experimentella rock.
Riffen är stora, utforskandet är i fokus och vi förs alltid tillbaka till samma atmosfäriska destination, en oas av högt övervägd, vackert skiktad och oändligt gripande Experimentell Rock.
Stilistiska referenser är Hawkwind, Hendrix, Cream och Pink Floyd bl.a. CB3 skär dock sin egen futuristiska väg genom stonerrock territorium och med skimrande kosmisk och sinnesböjande ljudbild.
CB3 är:
Charlotta Andersson – Elgitarr, Komposition, Sång, Pelle Lindsjö – Elbas & Natanael Salomonsson – Trummor
Alexandra Shabo är en Malmöbaserad sångare och kompositör med målet att bortom språkbarriärer och genre-ideal låta musik och känslor om kulturkrockar, psykisk ohälsa och sina dystopiska fantasier om jordens undergång yttras, eller närmare sagt skrikas rakt ut.
Shabo skapar och improviserar fram musiken live i en intim miljö bestående av endast en röst och effekt- och loop-pedaler helt utan förinspelat material.
Musiken rör sig flytande genom genrer som jazz, prog/grunge, hiphop och spoken word med improvisation som kärna.
Som gäst under kvällen har hon med sig sin bandpartner Lage Nordling i duon ‘’Our Haunted Garden’’. Musiken beskrivs som intim med enorma ljud och elektroniska landskap.
Alexandra Shabo på sång och effekter och Lage Nordling på gitarr och effekter.
På Inkonst i Jazz i Malmös jazzserie ”Rising” möter du alltid spännande och intressanta grupper/musiker som är på god väg mot stjärnorna!