Inkonst

11/4
Jazz i Malmö: Flux med Mariam Wallentin

Gruppen gästas av den hyllade rösten

En mix av modern jazz och rock med fri improvisation. Gruppen består av några av våra främsta svenska jazzmusiker och gjort sig kända genom sitt personliga gruppsound och kärnfulla samspel. Denna kväll gästas gruppen av hyllade röstkonstnären Miriam Wallentin. En magisk afton blir det på Inkonst.

Flux består av Mattias Windemo på gitarr, Jon Fält trummor samt Pär-Ola Landin kontrabas. Gruppen har funnits sedan 2002 och har gjort sig känd för sitt personliga gruppsound och kärnfulla samspel.

Om musikerna:

Med sin spännande kombination av nydanande och nytänkande och med de musikaliska rötterna samtidigt stadigt förankrade i traditionen har Mattias Windemo gjort sig känd som en av våra främsta gitarrister. Mattias Windemo har samarbetat med musiker som Lindha Kallerdal, Joakim Milder, Karin Krogh, Mats Öberg, Raymond Strid m.fl.

Jon Fält är en av Sveriges mest efterfrågade jazzmusiker och hans lyhörda och vitala spel har blivit en rytminjektion i de mest mångskiftande sammanhang, han samarbetar med musiker såsom Bobo Stenson, Tomasz Stanko, Fredrik Ljungqvist m.fl.

Pär-Ola Landin är en av de mest uppskattade och personliga basisterna vi har i landet. Genom åren har han turnerat och spelat in skivor med musiker som Rigmor Gustavsson, Fredrik Ljungkvist, Tim Hagans, Karl-Martin Almqvist, Lena Willemark, för att nämna några.

Gruppen är just nu aktuell med sitt andra album KULT som är uppföljaren till albumet Luminus som släpptes 2005. Musiken är baserad på Mattias Windemos kompositioner.

Mariam Wallentin är en hyllad kompositör, sångare och röstkonstnär. Med de egna banden Lovebirds & Peacedrums och Mariam the Believer utforskar hon ständigt nya marker. Hon sjunger med Fire! Orchestra och har bl.a mottagit Sveriges Radios prestigefyllda ”Jazzkatten” 2013 och när Björk mottog Polarpriset 2010 var det just Mariam Wallentin som framförde hyllningslåten.

”Musik är en helig plats där alla dimensioner av mitt jag kan existera samtidigt. Jag har en intensiv vilja av att inte begränsas utan strävar efter att genom musiken få vara och känna mig fri” -Miriam W.

Klubbhäng! På våra konserter på Inkonst bjuder alltid en Dj på intressanta vax.Arrangör
Jazz i Malmö