fbpx
Inkonst

17/3
Jazz i Malmö: MW4 – Releasfest!

Jazzsaxofonisten Malin Wättrings kvartett, MW4, släpper liveskiva och tolkar det brinnande nuet.

Jazzkattenprisade saxofonisten Malin Wättrings kompositioner tillsammans med gruppens fria improvisationer, i en strävan att inte fastna i några boxar genomsyrar musiken. Eller som Alexander Agrell skrev ”fast det hela spretar som en punkmohikanfrisyr hänger man glatt med. Dessutom, nytt album på gång!

Den 8 mars släpper Malin Wättring 4 sitt tredje album ”Live in Hamburg” och nu kommer de till Inkonst för att fira inför detta! Varje konsert kvartetten gör är en resa. En resa genom Malins kompositioner och gruppens fria improvisationer. Varje konsert är att hoppa. Att våga tala ärligt ur hjärtat, att lyssna och ta plats. En strävan efter att inte fastna i några boxar utan att få vara i sann frihet, ärlighet och öppenhet. Under de 6 år som kvartetten har jobbat ihop har de utvecklat en djup förståelse och tillit till varandra som genomsyrar musiken. 2015 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Glöd med Malin Wättring 4 & 8. 2018 kom uppföljaren Harvest, ett samarbete med Bohuslän Big Band, som hyllades både av kritiker och publik. Malin utsågs till Årets kompositör på Jazzkattengalan efter detta samarbete. Nu kommer det tredje albumet, som är det första där endast kvartetten medverkar. Det är en liveskiva, då gruppen verkligen är ett liveband som tolkar det brinnande nuet!

Line up:

Malin Wättring – tenor & sopransax
Naoko Sakata – piano
Donovan von Martens – kontrabas
William Soovik – trummor
(På bilden Anna Lund – trummor, William Soovik vikarierar på denna konsert.)

”Wättrings band har sitt eget sätt. Det kommer hela tiden in nya saker, låtarna går in i andra faser och fast det hela spretar som en punkmohikanfrisyr hänger man glatt med. Musiken flyter på så organiskt och övergångarna görs så märkligt smidiga. Spelet hålls musikantiskt, tajt och målmedvetet styrt, av öppna sinnelag. Helheten blir harmonisk.”
Alexander Agrell – Sydsvenskan

Arrangör
Jazz i Malmö