Inkonst

26/3
Jazz i Malmö: Susanna and the Brotherhood of Our Lady (NO)

Elektroniska ljudbilder, atmosfärisk pop, pianoriff och dragspel.

Starkt och experimentellt som en manisk chant för livet och kärleken. Hyllade jazzsångerskan Susanna har satt ihop ett gäng framstående musiker från den unga, dynamiska och genrefria norska musikscenen. En dos atmosfärisk pop får vi också höra enligt en av många fina recensioner från senaste singeln.

Susanna är tillbaka med sitt trettonde album ”Garden of Earthly Delights. Ljus och mörker, himlen och helvetet och människors dårskap färgstarkt reflekterat. Susannas musik har inspirerats av den Holländska målaren Hieronymus Bosch som var långt före sin tid med sin konst. Han var en visionär, andlig och i likhet med Susannas musik spänner Boschs ikonsika målningar över det stora panoramat till det mindre intima, allt från lycka till lidande och gnagande inre konflikter. ”Garden of Earthly Delights” är ursprungligen ett beställningsverk för Vossajazz 2017, och sträcker sig från själsforskande människor till pulserande elektroniska ljudbilder med en kärna av symboliska bilder som härrör från antika mytologin, medeltida mystik och dagens konsumentgrupper. Glödande poetiskt med både pianoriff, dragspel och gitarr.

Line up:
Susanna: röst, piano, elektronik, samples
Stina Moltu: gitarr, röst, kassettspelare
Ida Løvli Hidle: dragspel
Ina Sagstuen: röst, elektronik, synth
Natali Abrahamsen Garner: röst, elektronik

Sagt om singeln ”City of Hope” från kommande album 

City of Hope builds into something gloriously intense. ”Clash Magazine”

“City of Hope” is an appealing dose of atmospheric pop. ”Brooklyn Vegan”

…’City of Hope’ undoubtedly proves that they have an otherworldly chemistry that should carry through Garden of Earthly Delights. ”The 405″
Arrangör
Jazz i Malmö