fbpx
Inkonst

6–7/5
Fennek Film “Love the Pain”

Sårbarhet och tillit ställs på sin spets i intimt performance med knife & blood play.

Blod väcker instinktivt kraftiga och mångfacetterade känslor. Som meningsbärande symbol har blodet överlevt hundratals år inom teater och opera. Knife play är en av de mest intima och utlämnande (sexuella) akter man kan ägna sig åt – det förutsätter total tillit till den andra personen. Förtroende och lyhördhet ställs på sin yttersta spets. Den som blir skuren lägger sitt liv och sin kropp i den andres händer. Det är så nära man kommer en annan människa. Det är ett sammanhang där våld och ömhet existerar samtidigt och i samklang. Att öppna upp någons hud blir som en metafor för relationen mellan utövarna.

I detta performance om tillit och sårbarhet får publiken bevittna en ritual som utmanar föreställningar om vad ömsinthet och intimitet kan vara. Till musik av Niclas Stanik undersöker Jonatan Gyllenör och Hets – genom ett lugnt, hypnotiskt samspel av ordlös kommunikation – var gränsen går och vad som händer om man passerar den.

Föreställningen hade urpremiär på FRANK Gallery & Studios under Erotikafton 2019 och mötte överväldigande positiva reaktioner.

Det är inte tillåtet att fotografera, filma eller på annat vis dokumentera föreställningen.

Föreställningen innehåller explicit våld och blod.

Jonatan Gyllenör är filmskapare, videokonstnär, producent och performancekonstnär. Han är grundare av och konstnärlig ledare för Fennek Film som bl.a. ligger bakom Erotikafton. Jonatan jobbar främst med erotik och pornografi och utforskar teman som smärta, tillit, äckel, barnslighet och våld.

Hets är en Malmöbaserad konstnär som tatuerar, trycker (främst screentryck och fotopolymer), tecknar och gör böcker. Den har ett stort intresse för mörker och ritualer, i såväl subkulturella som intima och sexuella sammanhang.

Niclas Stanik är musiker, ljudkonstnär och DJ. Han driver bolaget skiss/22 under vilket han och vänner släpper kassetter. Niclas har arrangerat konserter och klubbar för experimentell musik i såväl Malmö som Stockholm och Berlin. Tidigare har Niclas bland annat gjort livemusik till shibari-performance och videokonst, han har medverkat på Erotikafton, både som DJ och som ljudkonstnär, samt samarbetat med konstduon FlickerFuckers. Tillsammans med Jonatan Gyllenör gör Niclas Proj-ektion: Malmös mest ambitiösa och minst besökta klubb, på Inkonst.

Ludvig Uppman / IKONOKON arbetar med ljusdesign för konsert, film, teater, dans och performance. Ludvig är även ena parten i konstduon FlickerFuckers som gör omslutande rumsliga installationer där video, ljus, ljud, akustik och scenografi harmoniserar, med erotik som tema.

Av: Fennek Film | På scen: Jonatan Gyllenör & Hets | Musik: Niclas Stanik | Ljusdesign: Ludvig Uppman / IKONOKON

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang. Endast 8 i publiken.