fbpx
Inkonst

11–13/9
K – ÖGAT i samarbete med Lumination of Sweden och Teater Planetariet

K är en av Sveriges största poeter, upphöjd och hyllad. Så blir hennes man anklagad för grova brott och allt fallerar. Kan hon någonsin landa? Succéföreställningen efter Katarina Frostensons omtalade roman "K" kommer till Malmö.

11–13/9
DÖRRAR: 18.30
PÅ SCEN: 19.00

14/9
DÖRRAR: 12:30
PÅ SCEN: 13:00

SPRÅK: SVENSKA
LÄNGD: 90 MIN

K är en av Sveriges största poeter, med en given plats på en av de aderton stolarna. En av Sveriges största lyriker, hyllad och upphöjd. Sen kommer explosionen. Hennes man anklagas för grova brott, och mediadrevet rasar. De faller tillsammans. Hon faller. Hårt. K flyr från landet S och dess blodtörstiga folk. Vad händer med en människa i fritt fall? Kan hon någonsin landa? Hon skriver för att överleva, hon skriver för att det blir hennes räddning i fallet. Hon skriver för att det är det enda hon kan göra. I litteraturen finns ett andrum. Hon skriver trots att alla runtom kräver svar och ställningstaganden. Hon skriver av kärlek. Hon skriver för att förstå handlingen i sitt eget liv.

BIO

Föreställningen K producerades i sitt originalutförande av Folkteatern Göteborg 2022. Den har nu tagits över av  delar av det konstnärliga teamet Ylva Olaison, Kristian Hallberg och Tobias Hagström Ståhl . K  är ute på turné under 2024 i ett samarbete mellan ÖGAT, Lumination of Sweden och Teater Planetariet med stöd av Svante Bergströms Teaterfond.

CREDS

Efter en bok av: Katarina Frostenson
Idé: Ylva Olaison och Kristian Hallberg
Manus: Kristian Hallberg
Regi, scenografi och ljusdesign: Tobias Hagström-Ståhl
Kostym- och maskdesign: Jenny Ljungberg
Kompositör och musiker på scen: Lovisa Samuelsson
I rollen som K : Ylva Olaison
Föreställningsfoton: Lina Ikse
Trailer: Anton Källrot