Inkonst

6/4
Kallelse #2

Kallelse samlar röster från en ny generation experimentell elektronisk musik. Denna gång med Sophia Sagaradze, Sofie x Hulda samt Spellcaster.

SOPHIA SAGARADZE

Sophia Sagaradze är en prisbelönt ljudkonstnär och kompositör från Georgien med bas i Danmark.
Med ett fokus på multikanals-ljud, interaktiv installationskonst och multidisciplinära framträdanden skapar Sophia verk som centrerar kring gränslandet mellan verkligheten och ändlösa inre världar.

Sophia är grundare och ledare av Aarhus Lydforening (Århus Ljudförening) och är för tillfället lektor vid Det Jyske Musikkonservatorium i Århus/Ålborg

SOFIE X HULDA

Sofie x Hulda är en duo formad av Sofie Thorsen från Danmark och Hulda Ragnhildur Hjálmarsdottir från Island, som båda studerar och verkar inom elektronisk komposition. Deras musik karaktäriseras av texturella ljudlandskap, en blandning av eteriska och uttrycksfulla melodier tillsammans med experimentella bruk av den mänskliga rösten. Sofie x Hulda finner inspiration från en stor bredd källor, bland annat körmusik, kontrasten mellan naturen och stadens ljudlandskap, samt den rena fantasin. Deras eklektiska blandning av influenser reflekteras i musiken, som blandar många genres och ljud i en unik musikalisk resa.

SPELLCASTER

Spellcaster är ett musikdrama; digital orkestermusik, elektroniska manipulationer och böljande ljudlandskap kontrasterat med popsensibilitet inom ett lyriskt narrativ. Bakom Spellcaster står kompositören holger hartvig (Synd & Skam, Boligroup, LOL Beslutning), men Spellcaster och hens opera memo (Anyines, 2022) inkluderar flera karaktärer.

Därför är det karaktären Anybardinthegrass, förkroppsligad av holger, som framträder i Spellcaster.

Operan, memo, handlar om minnen, kvantfysik, kamratskap och identitet genom sång, signaler och fältinspelningar.

Spellcaster arbetar för tillfället på sin mem.mel#9-serie av vilka memo (2022) och Inventory (2019) båda är del. På längre sikt bör Spellcaster förstås som ett kollektiv – en föränderlig orkester för dess karaktärer att ströva omkring.