fbpx
Inkonst

4/3
Kess Kill: Celldöd, Rivet, To Feed On Others

Punkig proto-techno och rå body

Kess Kill presenterar punkig proto-techno och rå body med Celldöd, To Feed On Others och Rivet.

Kess Kill: skivbolaget och fanbäraren för Neue Malmöitische Welle presenterar i samarbete med Sound+Matter sin första label night! Det blir ingen som helst mjukstart, då Sveriges stoltaste EBM-legend Celldöd kommer norrifrån och bjuder på en livespelning fylld av blodiga fotsulor och pärlande bringor. Även på scen är To Feed On Others som nyligen släppt på Malmöbolagen Sores och Rundgång Rekords. De reser över sundet för att debutera sin suggestiva angst live. Självklart är bolagsdirektör, musikprofet och ur-DJ Rivet också på plats för att välta allt som vältas bör.

Celldöd
Sedan mitten av 90-talet har Anders Karlsson varit en av Sveriges starkaste personligheter inom EBM, industri och synt. Både som soloartist samt bandmedlem i Severe Illusion och The Pain Machinery. Att Celldöd och Kess Kill skulle bli ett var en oundviklighet då bolagets punkiga proto-techno är Anders modersmål sedan barnsben. Ett samarbete som tytt sig lika naturligt för omvärlden och bl.a. landat skivan en plats på Boomkats creddiga “Best Of 2016”-lista. Celldöd live är lite av ett naturfenomen, den omedelbara och råa energin gör det fysiologiskt omöjligt att inte knyta nävarna och straffa golvet.

To Feed On Others
To Feed On Others är ett nytt namn med sin debut 2016 på Malmöbolaget Sores i samarbete med vår lokala darling Rundgång Rekords. Personerna bakom är dock långt från nya i gamet. Sångaren och låtskrivaren Dan Mortazavi har släppt album på ett av samtidens mäktigaste bolag – Dark Entries – under sitt alias The Product. Men även känd som medlem i banden Suspended In Gaffa, Hinsidan, Demon Repellent och Ism. De genom åtionden återkommande kollegorna Karsten Svendsen och Casper Holm står även på scen. Båda med diskografier som sträcker sig ändå från 80-talet, men så snåriga att knappt discogs kan räta ut dem.

Rivet
Sveriges mesta DJ. Eldsjälen/Malmöpågen bakom Kess Kill har sedan 1996 mörbultat klubbar och festivaler över hela världen. Släppen, gigen, bolagen är för många att lista, men behövs det ens vid detta laget? Rivet premiärspelade Kess Kill koncept-set på Berghain i november, och utlovar en lika förnäm resa denna gång.

Arrangör
Kess Kill & Sound+Matter