Inkonst

20/1–26/2
Kim Demåne “Colornized Planet”

I Kim Demånes fantasivärld har människan förvandlats till cyborgs och skapat en ny low tech värld, där vi får dela vår plats i universum med djuren och naturen. 

I utställningen “Colornized Planet” tar sig Kim Demåne an Inkonsts väggar med färg och fantasi för att skapa en ny abstrakt bildvärld. Med målningar som är gjorda direkt på väggarna, skapar han revor och hål in i ett annat universum, där världen har kollapsat och naturen åter börjat blomma. I Kim Demånes fantasivärld har människan förvandlats till cyborgs och skapat en ny low tech värld, där vi får dela vår plats i universum med djuren och naturen. 

Med inspiration från såväl gamla tecknargenier som Per Åhlin och Jan Lööf, men också anime och manga, eller Iron Maidens Killers-omslag och gamla skateillustrationer, skapar Kim Demåne en helt egen bildvärld där fantasin flödar fritt. Här finns också en återkommande samhällskritik mot en värld i obalans med sig själv, där människan förstör och tar över planeten. Men där det alltid finns ett hopp, en spirande gnista eller en hjälpande hand.

Kim använder ofta en blandning av fantasi och vardag som utgångspunkt i sina bilder, där historien och framtiden möts i någon slags undergångsvisioner. En tavla kan ta sin utgångspunkt i mormors gamla brukssamhälle i Småland, som lever ett sömnigt liv i verkligheten, men där Kim tar den in i framtiden med sin fantasi och plötsligt har mormor blivit en halvrobot och dammsuger sig fram på fälten efter en lucka till… ja, en annan värld kanske.

I utställningen på Inkonst som skapas veckan innan vernissagen, lämnar Kim Demåne sin figurativa bildvärld bakom sig, men använder samma element och tekniker för att skapa något abstrakt och helt nytt.

Kim Demåne aka Delicious Brains är född i Ronneby men verksam sen många år i Malmö. Hans konstnärliga uttryckssätt är färgstarkt, fantasifullt och spänner över många tekniker såsom muralmålning, teckning, animation och skulptur. Han har också en bakgrund inom grafisk design. Kims konst är väl synlig på Malmös gator och han arbetar även löpande både i hela Sverige såväl som internationellt. Det senaste året har han haft stora gestaltningsuppdrag i Göteborg, Kristianstad, en muralmålning för Artscape i Sofielund, Malmö och gjort en soloutställning på Ronneby konsthall. Kim är också en del av Stewdio Seved.

Utställningen kan ses på alla Inkonsts arrangemang. Tex på fredagsbaren 22.00–02.00, alltid med fri entré.

På Inkonst följer vi Folkhälsomyndighetens, Polisens och Malmö stads bestämmelser och riktlinjer i samtliga avseenden gällande COVID-19
Fr. o.m den 1 december kommer vår personal att börja  kontrollera vaccinationsbevis. För att påskynda processen vid insläpp ber vi er att ha ID och vaccinationsbevis nära till hands när ni besöker oss.

DJ Million Vibes playing at the opening

  • 20/1–26/2 2022
  • Vernissage 20 jan 19.00-22.00
  • Fri entré
  • För alla åldrar
  • Facebook event