fbpx
Inkonst

8/9
Klubb Inkonst: Mono Junk & Apeiron Crew

Det bästa i dansväg gästar den stora avslutningsfesten för The Conference.

”Enough talk!” (Conan the Destroyer,1984)

Under en vecka i september kommer Malmö tas över av The Conference, ett massivt samlingsevent signerat Media Evolution som behandlar allt från digitala trender, artificiell intelligens, konst, psykologi och ny teknik, med särskilt fokus på hur dessa kategorier samverkar med varandra. När samtalen och föreläsningarna är slut så är det dags för ett rejält avslutningskalas på Inkonst. Vi har bjudit in:

Mono Junk (Live)
Kimmo Rapatti aka Mono Junk är en av de främsta nordiska pionjärerna för elektronisk undergroundmusik som fortfarande är verksam. Efter Mika Vainios tragiska bortgång tidigare i år håller han alltjämt den blåvita fanan högt på den elektroniska scenen. Redan 1992 startade han Dum Records som tillsammans med Säkhö Recordings inte bara kom att definiera ett typiskt kargt och minimalistiskt finskt sound utan också fick stor påverkan på hela den internationella technoscenen. Kimmo håller både Dum Records och sitt Mono Junk alias igång i allra högsta grad fortfarande, med släpp i år på Skudge White till exempel. När det klassiska Detroit får möta det råa Chicago i Mono Junks analoga maskinpark uppstår ren och skär magi. Det är ljudet av frostbiten svett.

Apeiron Crew
Det är egentligen rätt galet att Inkonst lyckats ha Köpenhamns yppersta DJ-kollektiv Apeiron Crew som residents under vårsäsongen, i synnerhet eftersom deras regionala succé har börjat göra allt större ringar på den internationella technodammen. Berlin, London, Glasgow och Berlin igen har stått på menyn nu i sommar för Mama Snake, Smokey och Solid Blake men nu återvänder de till Malmö och Inkonst för att se till att absolut ingen står stilla efter The Conference. Apeiron Crew är den absolut roligaste cocktail man kan bli bjuden på som inte är direkt livsfarlig.

Vi kommer också vår mysiga foajébar öppen för er som av oklar anledning vill fortsätta ”mingla” istället för att svettas på dansgolvet.

https://www.youtube.com/watch?v=BaizenvKG2E

Arrangörer
Inkonst & The Conference

Arrangemanget är en del av projektet PULS, som stöttas av Nordisk Kulturfond och Nordiska Ministerrådet för Kultur.