Inkonst

23/2
Klubb Instigate: Bäddat för Trubbel + The Dahmers

Raka puckar med klassiskt punkrockband

Klubb Instigate börjar redan bli en vana på Inkonst! I februari har de bjudit in klassiska punkrockbandet Bäddat för Trubbel från Malmö och som support ser vi Bromölla-barnen i The Dahmers som spås bli riktiga stora i en snar framtid.

Bäddat för Trubbel
Bäddat För Trubbel kommer från Malmö och har raskt etablerat sig som ett av landets mest populära och intressanta rockband. Debutalbumet ‘Det Här är Inte New York’ (2010) beskrivs bäst som en omistlig punkrockexplosion av synnerligen grov kaliber och uppföljaren ‘Värdighet’ (2012) hamnade på Nisse Hellbergs lista i Sonic över de fem bästa svenska albumen genom tiderna. Bandet har också en imponerande rad av förträffliga singlar och ep-skivor på sitt samvete.

‘Två Sjundedelar Av Ett Liv’ är titeln på Bäddat För Trubbels tredje platta (om man inte räknar in den amerikanska live-lpn från i fjol och kassettutgåvan med tolkningar på Alf Robertsson-låtar eller cd-samlingen ‘Gammalt Strunt Vol 1’ innehållande sällsynta spår och demos). Plattan är fylld med punkig rockmusik som för arvet från tidiga Wilmer X och numera legendariska Klippanband i stil med Kriminella Gitarrer och Kommisarie Roy vidare till en ny generation. Vissa låtar visar upp en poppigare sida av Bäddat För Trubbel än den vi hittills är vana vid. Refrängerna etsar sig omedelbart fast. Den medryckande pubrockdängan ‘Du Får Lov Att Vara Dålig’ är ett långfinger rätt upp i röven på alla betyghetsare som fått härja friskt under senare tid och Hans Gäfvert från Sator gästar med pianospel som hade gjort självaste Jerry Lee Lewis avundsjuk. ‘Inte Perfekt’ är blåögd soul som dryper av desperation medan ‘Om Det Inte Varit För Spriten’ tar bandet ut i countrymusikterritorier. I den allsångsorgieuppmanande ‘Mer Som Dom’ ansluter Nisse Hellberg bakom mikrofonen och som lyssnare drabbas man av en ohejdbar lust att skruva upp volymen till max, korka upp mängder av ölbuteljer, dunka takten i taket och skråla med i refrängen tills det att alla inser att Bäddat För Trubbel är ett av de bästa rockband som finns att tillgå just nu.
The Dahmers
Sveriges nya rocksensation The Dahmers från Bromölla! Fantastisk liveshow, otroliga videos, catchiga låtar och på väg att skriva rockhistoria med nya skivan som släpps i mars! Senaste singeln släpps redan nu i januari. Passa på och se dom nu, innan du får betala 690 kr för att se dom på Shea Stadium, eller ännu värre: Globen!
DJ Ris
DJ Ris, eller Kajsa som hon vanligtvis heter, spelar snabba punk- och rockhits från 80- 90- 00- och kanske 10-talet.

Klubb Instigate är en nystartad klubb som kommer fokusera på punkspelningar i Malmö. Tidigare har vi släppt musik av lokala akter men kommer nu fokusera på liveevent, i första hand i samarbete med Inkonst som har perfekt storlek och grymt ljud. Klubb Instigate är tänkt att återkomma en gång i månaden. Åldersgränsen är 13 (och inte 18) eftersom vi själva minns hur orättvist det kändes att vara under 18 men ändå vilja se sitt favoritband.

Arrangörer
Klubb Instigate & Inkonst