fbpx
Inkonst

26/1
Klubb Instigate: True Moon + The Tits

Magiskt mörker och poppig svartrock

I januaris mörker är det dags för nr 2 av Klubb Instigate på Inkonst! Denna gång med True Moon på scen, bandet som består av halva Vånna Inget, som ju spelade sist på premiären. Utöver Karolina Engdahl och Tommy Tift består bandet av Jari Haapalainen, Fredrik Orevad och Linus Segerstadt.

True Moon debuterade med singeln Voodoo i höstas och det självbetitlade albumet, som är producerat av Tommy Tift och Jari Haapalainen, släpptes på Lövely Records senare under året.

True Moon är desperation, ilska och målmedvetenhet. True Moon är kalla gitarrslingor, punkterande trumslag och storslagna refränger. Eller, som sångerskan, basisten och låtskrivaren Karolina Engdahl själv beskriver True Moon – ”magiskt mörker och power”.

Medlemmarna spelar vid sidan av True Moon i orkestrar som nämnda Vånna Inget, Sista Sekunden och The Bear Quartet medan band som Joy Division, Cortex och Siouxsie and the Banshees gör sig påminda i ljudbilden. Till skillnad från Vånna Inget så är alla texter på engelska och musiken rör sig mer mot svartrock än punk, men man känner igen drivet, de poppiga melodierna och inte minst Karolinas sångstil.

”De spelar svartrock nästan som om 1985 aldrig tagit slut. Men bara nästan.” – Sydsvenskan

The Tits är support och DJ är Emma Dead.

Klubb Instigate är en nystartad klubb som kommer fokusera på punkspelningar i Malmö. Tidigare har vi släppt musik av lokala akter men kommer nu fokusera på liveevent, i första hand i samarbete med Inkonst som har perfekt storlek och grymt ljud. Klubb Instigate är tänkt att återkomma en gång i månaden. Åldersgränsen är 13 (och inte 18) eftersom vi själva minns hur orättvist det kändes att vara under 18 men ändå vilja se sitt favoritband.

Arrangörer
Klubb Instigate & Inkonst