fbpx
Inkonst

15/12
Klubb Instigate: Vånna Inget + Tusen Skäl

Det melodiska punkbandet gör sin sista Malmöspelning på länge

Sedan debuten “Allvar” har Vånna Inget gjort över hundra spelningar och sakta men säkert byggt en stor fanbas. 25 Oktober släpptes bandets andra album “Ingen Botten” och nu gör de en sista spelning på länge i Malmö, innan de fokuserar på att skriva nytt material samt sidoprojekt.  Det här blir också startskottet för den nya punkklubben Instigate som kommer dimpa ned på Inkonst flera gånger i vår med spelningar där alla över 13 får komma in! 

Förband: Tusen Skäl
DJ: Christine Björk (från Nightmen & MFMB)

Vånna Inget har med “Allvar” och “Ingen Botten” tonsatt en ny generation av punkare, indiekids och popsnören med sin melankoliska punk. De har turnerat i Sverige, Europa & USA och sålde nästan ut sin spelning på Debaser Medis i våras.

Vånna Ingets musik berör. Det stod klart från första anslaget på “Allvar” och understryks med all önskvärd tydlighet på bandets andra album “Ingen Botten ” som är producerat av Jari Haapalainen (The Bear Quartet, Kajsa Grytt, Eldkvarn). Mötet mellan punkig nerv och melodisk sensibilitet. Förmågan att få klaustrofobiska teman om instängdhet och desperation att känns upplyftande, frigörandet. Framförallt har Karolina Engdahls sång vuxit till ännu högre nivåer av drabbande intensitet. Hon sjunger kraftfullt och skört. Ångestridet och självsäkert. Allt med lika delar attack och känsla för precis frasering i sin djupt personliga närvaro.

Som förband ser vi Tusen Skäl som gör sin sista spelning någonsin. De avslutar bandets alldeles för korta karriär med en turné i norra Sverige och sedan alltså detta sista gig på hemmaplan i Malmö. De spelar intensiv och melodisk punk som får en att sjunga med vid första ackordet.

https://youtu.be/a7Chd1WT5xY

Klubb Instigate är en nystartad klubb som kommer fokusera på punkspelningar i Malmö. Tidigare har vi släppt musik av lokala akter men kommer nu fokusera på liveevent, i första hand i samarbete med Inkonst som har perfekt storlek och grymt ljud. Klubb Instigate är tänkt att återkomma en gång i månaden. Åldersgränsen är 13 (och inte 18) eftersom vi själva minns hur orättvist det kändes att vara under 18 men ändå vilja se sitt favoritband.

Arrangörer
Klubb Instigate & Inkonst