Inkonst

18/4
Klubb Kalabalik: Molchat Doma & Kid Fourteen

Skärtorsdag med kalabalik, libanesisk no wave och vitrysk ny våg.

Klubb Kalabalik har i nära 15 år agerat för alternativ kultur i Småland via klubb, konsert och festival. På senare tid framförallt via den egensinniga folkparksfesten Kalabalik på Tyrolen som äger rum för nionde året i rad denna sommar med en yvig kompott på kontemporär synth, wave och postpunk. Med nytt fäste i Malmö bringar de två av sina favoritakter från öst till Inkonst.

Molchat Doma (BY)

Denna trio från Minsk har beskrivits som ett vitryskt New Order för den nya generationen och på rekordtid blivit en framstående representant för östeuropeisk postpunk. Bandets senaste och andra album ’Etazhi’ har sedan i somras nått över en halv miljon visningar på youtube och den fysiska utgåvan pressas för närvarande i sin fjärde upplaga via föredömliga, Berlin-baserade Detriti Records.

Trions vemodiga mixtur av synthpop och postpunk andas genuint 80-tal utan att kännas vare sig pastisch eller passé. Drivande basslingor accentueras av klädsamt naiva synthslingor, välplacerade gitarrackord och lekfulla elektroniska trumarrangemang. Allt sammanknutet av frontmannen Egor Shkutkos ryska lyrik och anderika närvaro.

Kid Fourteen (LB)

Kid Fourteen är ett soloprojekt av Khodor Ellaik sprunget ur tidigare engagemang som frontfigur i punkbandet Beirut Scum Society och den kortlivade postpunk/no wave-orkestern Friendly Faces. På egen hand producerar Khodor, bosatt i Libanons huvudstad Beirut, en lågmäld men explosiv dekokt på punk och noisepop som inte sällan för tankarna till legendariska Suicide.

Debutalbumet ’Dream Kids Never Sleep’ från 2016 följdes upp förra våren med singeln ’Everybody wants a strong man’ och fullängdaren ’Blood-thick Silence’ vilka utgör grund för annalkande Europaturné med stopp i Malmö och Stockholm, bland andra.

 

Arrangör
Inkonst och Klubb Kalabalik