fbpx
Inkonst

7/11
Klubb Kalabalik: Xarah Dion (CA) + MORT-MOI

Iskall minimalsynth för mörka dansgolv.

Klubb Kalabalik har i snart 15 år arrangerat klubb, konsert och festival i syfte att framhäva alternativ elektronisk musik. På senare tid i huvudsak via egensinniga festivalen ‘Kalabalik på Tyrolen’ som frontat ett 100-tal internationella akter inom synth, wave och postpunk.
http://klubbkalabalik.se

Xarah Dion
Klassiskt skolade Xarah Dion har sedan debutalbumet ‘Le Mal Nécessaire’ (2014) utmärkt sig som en av Nordamerikas mest framstående artister inom sitt gebit. Med tredje fullängdaren, ‘Plein Nord’, släppt denna sommar, befäster hon sin position och tar ett raskt steg i riktning mot scenens dunkla dansgolv. Med tydliga influenser i underjordisk dansmusik och electronic body music väver hon samman 90-talets technoscen och dagens dito med 80-talets kalla franska våg och samtida minimalsynth. Efter bejublad sverigebesök år 2016 och 2017 återkommer Xarah till riket som del av en mindre turné i östeuropa. Första gången i Malmö!
https://xarahdion.com/

MORT-MOI
M, hjärnan bakom MORT-MOI är en ickebinär artist och dj från Frankrike som slagit sig ner i Malmö och nått stor framgång i stadens elektroniska sfär. Via hyllade sjutummaren ‘Don’t Desire Me’ släppt på eminenta Rundgång Rekords och flitig närvaro bakom skivspelarna, bland annat som del av kollektiven SWEAT och Retreat Radio. Kvällen till ära bjuder M på ett handplockat set av mörk och minimalistisk synth av bästa märke.