fbpx
Inkonst

27/10
Kollision #1: Malcolm Jeppsson & Ellen Nordmark

I Kollision möts en musiker och en poet för att arbeta fram något helt nytt tillsammans. Nu möter deras gemensamma skapelse publiken.

Vad händer när en poet tolkas av en musiker och ord förvandlas till ljudlandskap? Hur ser musikaliska kompositioner ut i litterär skrud när en poet kokar ner musiken till en dikt? I Kollision möts queer poesi och musik i ett nyfiket utforskande, samskapande, tvärdisciplinärt improviserande – och något helt nytt uppstår. 

Först ut i Kollision är Malmöbaserade poeten Ellen Nordmark och musikern Malcolm Jeppsson som arbetat tillsammans under en månad. Den 27 oktober bjuds publiken in på Inkonsts stora scen för att ta del av deras arbetsprocess – både tankarna bakom och själva resultatet. Musik, poesi och ett improviserat samspel dem emellan tar plats på scenen när helt nya verk framförs för första gången. Dessutom kommer Ellen och Malcolm både framföra egna verk men också berätta om hur det var att mötas i skapandet. 

Ellen Nordmark (f. 1998) är poet. Hennes debut Cor ne edito / edit / Chili con carne kom ut 2021 på Modernista förlag. Hon är även projektmedarbetare i litteraturscenen MalmöTXT och har varit verksam som workshopledare, skribent och redaktör. Hon har en kandidat i litterär gestaltning från Författarskolan i Lund och studerar för närvarande ekonomisk historia.
Läs en intervju med Ellen här.

Malcolm Jeppsson (f. 2000) är uppvuxen i Helsingborg och verksam i Malmö. I hens musik närvarar tankar och känslor kring identitet, tillhörighet och relationer. Jeppsson strävar i sitt skapande efter en balans mellan minimalism och progressivitet, med ett introvert och repetitivt utgångsläge. Malcolm Jeppsson har under 2022 släppt två singlar och jobbar nu på sitt debutalbum, parallellt med studier på Musikhögskolan i Malmö.
Lyssna på Spotify här.

Kollision är ett projekt som drivs av Inkonst och PAGE 28 med stöd av Kulturrådet och som innefattar en residensperiod för konstnärerna samt ett publikt arrangemang. Projektet vill skapa mötesplatser för queera musiker och poeter i början av sin karriär och ge dem möjlighet att hitta nya former för sitt konstnärskap med fokus på mötet mellan konstformerna. Detta är det första delen av Kollision, som sedan kommer att genomföras fyra gånger under hösten 2022 och våren 2023. Urvalet av projektet har delvis skett genom att Open Call och musikerna och poeterna paras sedan ihop av oss. 

Kommande datum för Kollision är: 8/12 2022, 9/2 2023, 20/4 2023