fbpx
Inkonst

8/12
Kollision #2: Mimounah Alma & Louisa Palmi

I Kollision möts en musiker och en poet för att arbeta fram något helt nytt tillsammans, denna gång Mimounah Alma och Louisa Palmi. Nu möter deras gemensamma skapelse publiken.

Vad händer när en poet tolkas av en musiker och ord förvandlas till ljudlandskap? Hur ser musikaliska kompositioner ut i litterär skrud när en poet kokar ner musiken till en dikt? I Kollision möts queer poesi och musik i ett nyfiket utforskande, samskapande, tvärdisciplinärt improviserande – och något helt nytt uppstår.
Efter en lyckad premiär av projektet är det nu dags för Malmöbaserade poeten Mimounah Alma och musikern Louisa Palmi, som bor och verkar både i Göteborg och i Norge, att mötas efter ett intensivt residens. Den 8 december bjuds publiken in på Inkonsts stora scen för att ta del av deras arbetsprocess – både tankarna bakom och själva resultatet. Musik, poesi och ett improviserat samspel dem emellan tar plats på scenen när helt nya verk framförs för första gången. Dessutom kommer Mimounah och Louisa både framföra egna verk men också berätta om hur det var att mötas i skapandet.
Välkomna!
∙∙∙∙∙∙∙

Mimounah Alma är uppvuxen i Göteborg, men är numera bosatt i Malmö. Hon har tidigare studerat vid folkhögskolan i Angered och Biskops-Arnös författarskola. Mimounah är publicerad på bland annat Kultwatch samt i tidskrifterna 20TAL, L’amour – La mort och Pralin Magasin. Förra året medverkade hon i en antologi som gavs ut av det Göteborgsbaserade skrivarkollektivet Since You Asked.

Louisa Palmi arbetar med elektroakustik akusmatisk musik. Ett av hennes huvudområden är omslutande ljud och att arbeta med hur känslan av rum kan bli transformerad genom att manipulera ljud. Hennes levande ljudlandskap kan beskrivas som melankoliska och intensiva. De består ofta av kontrasterande texturer. Hennes arbete har blivit presenterat på flera internationella scener och hon har fått beställningar från bland annat Insomnia festival tillsammans med Per Martinsen (aka Mental Overdrive), Arctic Arts festival och Electric Audio Unit.
Läs mer här eller lyssna här:

∙∙∙∙∙∙∙
Kollision är ett projekt som drivs av Inkonst och PAGE 28 med stöd av Kulturrådet och som innefattar en residensperiod för konstnärerna samt ett publikt arrangemang. Projektet vill skapa mötesplatser för queera musiker och poeter i början av sin karriär och ge dem möjlighet att hitta nya former för sitt konstnärskap med fokus på mötet mellan konstformerna. Detta är det första delen av Kollision, som sedan kommer att genomföras fyra gånger under hösten 2022 och våren 2023. Urvalet av projektet har delvis skett genom att Open Call och musikerna och poeterna paras sedan ihop av oss.
Kommande datum för Kollision är 9/2, 23/3 och 20/4 2023.